Deda ostavio unukama po 60 evra iako je imao čitavo bogatstvo: "Nisu me posećivale kad sam bio u bolnici"

05.03.2024

11:36

0

Autor: N.P.

Pet sestara je pokrenulo tužbu, ali uzalud

Deda ostavio unukama po 60 evra iako je imao čitavo bogatstvo: "Nisu me posećivale kad sam bio u bolnici"
Copyright Profimedia

Razočarani deda, koji je bio ogorčen jer ga unuke nisu dovoljno posećivale, ostavio im je po 50 funti iako je imao bogatstvo od 500.000 funti.

Nekadašnji vojnik Frederik Vord Stariji (91) izazvao je veliku porodičnu dramu kada je skoro celo svoje bogatstvo, uključujući stan od 450.000 funti, ostavio svojoj deci Teriju Vordu i Suzan Viltšir. Međutim, deca njegovog drugog sina Freda Mlađeg su isključena iz testamenta.

Vord je preminuo 2020. godine.

Prethodno je advokatima rekao da je povređen jer ga ćerke njegovog pokojnog sina nisu posećivale u bolnici, u kojoj je boravio tri puta zbog problema sa plućima.

Nakon što su čule da neće dobiti nikakav novac, pet sestara je pokrenulo tužbu tvrdeći da imaju pravo na trećinu nasledstva, koja pripada njihovom pokojnom ocu.

Međutim, sudija Visokog suda, Džejms Brajtvel, presudio je 2018. da je testament "potpuno racionalan" jer su unuke imale "veoma ograničen kontakt sa razočaranim dedom".

Sudija je rekao da nije stekao utisak da je na Vorda neko uticao već da je svesno doneo tu odluku.

Prilikom čitanja testamenta, pet sestara je bilo vidno uznemireno jer su saznale da će dobiti po svega 50 funti u kešu što im je dodeljeno u kovertama.

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike