Đorđa Meloni otvoreno: Nikad nisam sanjala da budem premijer, htela sam da budem pevačica, ali sam gluva, odbojkašica, ali...

29.02.2024

17:48

0

Nijedan od mojih snova se nije ostvario, požalila se ona

Đorđa Meloni otvoreno: Nikad nisam sanjala da budem premijer, htela sam da budem pevačica, ali sam gluva, odbojkašica, ali...
profimedia-0721742965 - Copyright Profimedia

U neformalnom druženju sa stranim novinarima u Rimu premijerka Italije Đorđa Meloni podelila je intimne detalje iz svoje mladosti, ističući da ambicija za ulogom premijera nikada nije bila među njenim snovima. 

- Mislila sam na muziku i sport, a ne na političke koridore - priznala je Meloni, dodajući duhovit komentar o svojim neostvarenim talentima i neprilikama koje su joj se isprečile na putu ka zvezdama.

- Nijedan od mojih snova se nije ostvario. Želela sam da budem pevačica, ali sam tonski slepa, da igram za nacionalni odbojkaški tim, ali sam patuljak, da se sretnem sa Majklom Džeksonom, ali je prerano preminuo - nastavila je, dodajući da u njenim snovima nije bilo "postati premijer".

Meloni je, takođe, rekla da jedan od njenih "najbližih saradnika" često ponavlja da je njen moto "svi ćemo umreti". 

- Istina je, nisam optimistična osoba, uvek vidim napola praznu čašu - dodala je ona. 

- Međutim, pošto znam kako da zamislim najgori mogući scenario, takođe sam sposobna da se nosim sa svim ostalim.

Meloni nije propustila priliku da se dotakne i ozbiljnije teme, upozoravajući na potencijalne opasnosti koje veštačka inteligencija predstavlja za novinarstvo i slobodu štampe.

- Veštačka inteligencija je velika prilika ako je kontrolisana, inače može biti detonator. Rizikuje da ima devastirajući uticaj na visoko kvalifikovano tržište rada u sektorima kao što je novinarstvo - dodala je, podsećajući da će pitanje AI snažno figurirati na dnevnom redu italijanskog predsedavanja G7 ove godine.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike