Papa Franja prebačen u bolnicu! Prekinuta audijencija, u dužnostima ga odmenio pomoćnik

28.02.2024

12:52

0

Prethodno se požalio da je i dalje prehlađen

Papa Franja prebačen u bolnicu! Prekinuta audijencija, u dužnostima ga odmenio pomoćnik
Copyright AP Photo/Gregorio Borgia

Papa Franja, koji je bolovao od gripa, prebačen je jutros u bolnicu u Rimu na kratak pregled, ali se vratio u Vatikan, prenose italijanski mediji.

Prethodno je 87-godišnji pontifik preskočio čitanje na nedeljnoj audijenciji, delegirajući zadatak pomoćniku i rekavši okupljenima da i dalje nije dobro.

Papa, koji je nedavno imao niz zdravstvenih problema, otkazao je termine u subotu i ponedeljak zbog onoga što je Vatikan nazvao blagim gripom.

U nedelju se, kao i obično, obratio okupljenima na Trgu Svetog Petra.

- Draga braćo i sestre, i dalje sam malo prehlađen - rekao je jutros papa Franja na audijenciji, najavljujući da će neko drugi pročitati njegovu katehezu o zavisti i taštini, dva od sedam smrtnih grehova.

Kateheza je imala otprilike jednu stranicu.

Papa je u decembru bio primoran da otkaže planirano putovanje na klimatski sastanak COP28 u Dubaiju zbog gripa i upale pluća.

U januaru nije mogao da završi govor zbog "blagog bronhitisa“. Kasnije u toku meseca rekao je da mu je bolje uprkos "nekim bolovima".

Kao mladiću papi Franji je u rodnoj Argentini uklonjen deo pluća. Papa takođe teško hoda i redovno koristi invalidska kolica ili štap.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike