Francuski farmeri napravili haos u Parizu! Upali na sajam i krenuli na Makrona, policija završila u slami sa kozama (VIDEO/FOTO)

24.02.2024

11:49

0

Incidenti su eskalirali kada su se poljoprivrednici sukobili se sa snagama bezbednosti

Francuski farmeri napravili haos u Parizu! Upali na sajam i krenuli na Makrona, policija završila u slami sa kozama (VIDEO/FOTO)
Copyright Printscreen Twitter

Francuski poljoprivednici probili su kapije 60. Međunarodnog sajma poljoprivrede u Parizu u znak protesta zbog dolaska predsednika Emanuela Makrona.

Farmeri su traktorima stigli u Pariz i proveli noć u šatorskom kampu u blizini izložbenog centra.

Njihov protest usmeren je protiv Makrona, s kojim su prethodnog dana odbili da razgovaraju nakon što im je ponudio dijalog o merama koje bi poboljšale njihov položaj.

 

 

Incidenti su eskalirali kada su se poljoprivrednici sukobili se sa policijom, pa su u jednom trenutku pripadnici snaga bezbednosti završili u slami sa kozama.

Makron je ostao izolovan od gneva farmera, izjavivši da će u roku od nekoliko sati da odgovori na ovu poljoprivrednu krizu. Istakao je da se očekuje da se problemi neće rešiti ni danas ni tokom trajanja sajma poljoprivrede, te da je potrebno pronaći rešenje s "skromnošću i lucidnošću".

 

 

Francuski poljoprivrednici već nedeljama izlaze na ulice, zahtevajući od vlade veća primanja i povoljnije administrativne uslove.

 

 

Njihovo nezadovoljstvo posledica je rastućih cena goriva, kašnjenja u isplati subvencija Evropske unije, kao i sve više birokratije i konkurencije u uvozu poljoprivrednih proizvoda.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike