Žrtve ljubavnog trougla? Policajac ubio voditelja i njegovog dečka, tela još nisu pronađena

23.02.2024

15:16

0

Motivi još nisu poznati

Žrtve ljubavnog trougla? Policajac ubio voditelja i njegovog dečka, tela još nisu pronađena
Copyright Printscreen Instagram

Dvadesetosmogodišnji policajac optužen je za ubistvo nestale australijske TV ličnosti Džesija Berda i njegovog dečka Luka Dejvisa.

Detektivi su u sredu pokrenuli potragu za njima nakon što su krvavi predmeti para pronađeni u kanti za smeće u blizini Sidneja.

Policija je tražila Bomonta Lamar-Kondona, Berdovog bivšeg dečka, koji se predao u petak, a detektivi kažu da tek treba da lociraju tela muškaraca ili da potvrde uzrok smrti.

Policija navodi da je par ubijen u ponedeljak u kući Džesija Berda u Padingtonu, unutrašnjem predgrađu Sidneja, pre nego što su njihova tela prebačena u beli kombi.

Svedoci su istražiteljima rekli da su tog jutra čuli "buku" i "svađu", a iznajmljeni kombi su te večeri snimile bezbednosne kamere. Kasnije je pronađen na jugu Sidneja.

Policija Novog Južnog Velsa saopštila je da je na mestu zločina u Padingtonu pronađen metak koji odgovara pištolju Bomont Lamar-Kondona, kao i "značajna" količina krvi i prevrnuti nameštaj.

On se u utorak nije pojavio na poslu, ali je pištolj starijeg policajca kasnije lociran u sefu u policijskoj stanici, rekao je novinarima nadzornik policije Danijel Doerti.

Policija je takođe zaplenila krvlju umrljanu odeću, telefon i kreditne kartice iz industrijske kante u Kronuli, 28 kilometara od mesta zločina, i nekoliko predmeta iz kuće u Balmejnu.

Doerti je rekao da se takođe veruje da je Bomont Lamar-Kondon otputovao u Njukasl (170 kilometara severno od mesta zločina) u nekom trenutku nakon navodnih ubistava.

On je rekao da informacije dobijene od Bomont Lamar-Kondona do sada "nisu pomogle" istrazi, ali da su dojave javnosti bile od velike pomoći.

Berd je bio prezenter i reporter na crvenom tepihu u jutarnjoj emisiji "Studio 10" televizije Network 10 sve dok program nije ukinut u decembru, dok je Dejvis bio stjuard u Kantasu.

Bomont Lamar-Kondon pridružio se policiji 2019. godine, a pre toga je bio poznati bloger koji je upoznao zvezde poput Tejlor Svift, Harija Stajlsa i Majli Sajrus.

Doerti nije hteo da priča o motivu za navodni zločin, ali je rekao da je veza policajca sa Džesijem Berdom prekinuta „pre nekoliko meseci“, „tako da je to očigledna linija istrage“.

Bomontu Lamar-Kondonu nije određena kaucija, a on se pojavio na sudu u petak popodne.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike