Usvojeni sin (16) ubio majku, mlađi brat mu pomogao da uklone telo: Sve hteli da svale na otmičara, a onda su uhvaćeni i sve se saznalo

13.02.2024

19:54

0

Prema informacijama iz istrage, svađa između Silvije i njenih sinova eskalirala je kada su se sukobili oko ocena

Usvojeni sin (16) ubio majku, mlađi brat mu pomogao da uklone telo: Sve hteli da svale na otmičara, a onda su uhvaćeni i sve se saznalo
Ilustracija - Copyright Profimedia

Silvija Lopez Gajubas, majka dva usvojena sina iz Kantabrije u Španiji postala je žrtva ubistva, a istraga Civilne garde ukazuje na to da je svađa oko đačke knjižice mogla biti okidač za ovaj strašan događaj.

Prema informacijama iz istrage, svađa između Silvije i njenih sinova eskalirala je pre nekoliko dana kada su se ponovo sukobili oko ocena.

Kako se navodi, stariji sin, šesnaestogodišnji J., dečak ruskog porekla, navodno je ubo svoju majku oštrim predmetom u vrat, što je dovelo do njene smrti.

U svemu je učestvovao i mlađi brat, trinaestogodišnji E., takođe ruskog porekla, koji je, prema izvorima, pomogao u skrivanju tela majke. Kako se navodi, telo su odneli u gepek,  porodičnog automobila koji je bio parkiran u garaži, a majci su začepili usta i stavili joj kesu preko glave.

Nakon toga izazvali su dodatnu pometnju pozivajući svoju baku i tvrdeći da su u opasnosti od otmičara. Ova taktika je privukla pažnju Civilne garde, koja je brzo reagovala i otkrila telo Silvije Lopez.

Maloletnici tada nisu bili bili kod kuće, ali ih je policija našla dok su se skrivali u liticama parka Kotolino.

Da je dečak J. odužeo život majci potrvdila je i gradonačelnica Kastro Urdijalesa Suzana Heranc.

- Stariji brat, šesanaestogodišnjak, navodni je počinilac. Užasnutu smo ovom tragedijom. Za žaljenje je što nam se ovakvo nešto dešava - rekal je ona.

Na zahtevb Tužilaštva za maloletnike u Katabriji, stariji sin Silvije Lopez biće zatvoren na šest meseci.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike