Moskva uputila protestnu notu SAD zbog Bajdenovog uvredljivog komentara: Antonov - "Sve se čini da se Rusija isprovocira"

22.02.2024

23:01

0

On je istakao da je malo verovatno da će se trenutna situacija rešiti jednostavnim izvinjenjima, ocenjujući da SAD to neće ni učiniti

Moskva uputila protestnu notu SAD zbog Bajdenovog uvredljivog komentara:  Antonov - "Sve se čini da se Rusija isprovocira"
Vladimir Putin - Copyright Mikhail Klimentyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Moskva je uputila ''snažnu protestnu notu'' američkom Stejt departmentu zbog uvredljivih izjava predsednika SAD Džozefa Bajdena na račuin ruskog predsednika Vladimira Putina, saopštio je danas ambasador Rusije u SAD Anatolij Antonov.

- Uputili smo snažnu protestnu notu zbog nečuvene prirode i neprihvatljivosti uvreda američkog rukovodstva na račun ruskog predsednika -  saopštio je Antonov, a prenose RIA Novosti.

On je istakao da je malo verovatno da će se trenutna situacija rešiti jednostavnim izvinjenjima, ocenjujući da SAD to neće ni učiniti.

Profimedia
 

Prema njegovim rečima, "Bajdenova neprihvatljiva retorika pokazuje nemoć i nedostatak zdravog razuma u ​​politici prema Rusiji''.

- Sve se čini da se Rusija isprovocira da preduzme emotivne korake odmazde. Očigledno da bezobrazluk, psovke, nepristojne izjave ne služe jačanju strateške bezbednosti koja je tako neophodna svetu u sadašnjim istorijskim uslovima - rekao je on.

Američki predsednik Džozef Bajden nazvao je ranije danas ruskog predsednika Vladimira Putina "ludim kučkinim sinom", navodeći da zbog njega i drugih uvek mora da se brine o mogućem nuklearnom sukobu, iako su, kako je naveo, klimatske promene egzistencijalna pretnja za čovečanstvo.

Profimedia
 

Putin je na to reagovao rekavši da je to adekvatna reakcija šefa Bele kuće.

- Rekao sam da ćemo sarađivati sa bilo kojim predsednikom, ali verujem da je za nas, za Rusiju, Bajden poželjniji. I, sudeći po ovome što je rekao, potpuno sam u pravu, jer je ovo adekvatna reakcija na ono što je rečeno sa moje strane - rekao je Putin.

Bajden je i ranije u javnosti koristio uvredljivi izraz "kučkin sin", pa je tako u januaru 2022. godine nazvao izveštača Foks njuza iz Bele kuće. 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike