Žestok napad u Jerusalimu: Pucnjava na auto-putu, ima mrtvih

22.02.2024

08:02 >> 11:08

0

Dvoje ranjenih je u kritičnom stanju, saopštile su izraelske medicinske službe

Žestok napad u Jerusalimu: Pucnjava na auto-putu, ima mrtvih
Copyright Printscreen/ Twitter, @mehmetcanangen

Jedna osoba je poginula, a 11 ranjeno jutros u terorističkom napadu na auto-putu na periferiji Jerusalima, saopštile su izraelske vlasti.

 U pucnjavi je ubijen muškarac u 20-im godinama, a žena stara 23 godine nalazi se u teškom stanju, saopštili su medicinski zvaničnici. Oni su rekli da su svi povređeni zbrinuti u bolnice u Jerusalimu.

Kako se navodi, napadači su otvorili vatru iz "automatskog oružja" na Izraelce koji su čekali u saobraćajnoj gužvi dok su se kretali prema Jerusalimu, nekoliko stotina metara pre kontrolnog punkta.

Snage bezbednosti su "neutralisale" dvojicu napadača na mestu događaja i još jednog "koji je pokušao da pobegne", prenosi Tajms of Izrael.

Izraelska bezbednosna agencija Šin Bet identifikovala je napadače kao Muhameda Zavahra (26), njegovog brata Kathema Zavahra (31) i Ahmeda al-Vahša (31).

Jedna od žrtava pucnjave je preminula, a u napadu je ranjeno još osam ljudi, od kojih su dvoje u teškom stanju, rekao je direktor zdravstvene službe.

Policija je saopštila da su trojica Palestinaca izvela napad u blizini kontrolnog punkta između Jerusalima i Mal Adumima. Prema rečima predsednika lokalnih vlasti koji je komentarisao napad, auto-put kod Mal Adumima poznat je po stalnim jutarnjim gužvama u saobraćaju, što je, kako je naveo, "pogodno za planirane napade na Izraelce koji se tu zateknu", navodi Džeruzalem post.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike