Drama u Boingovom avionu: Putnik snimio oštećeno krilo, pilot odmah izdao upozorenje za sletanje (VIDEO)

21.02.2024

17:20

0

U letelici je nastala panika, ali je osoblje brzo smirilo letače

Drama u Boingovom avionu: Putnik snimio oštećeno krilo, pilot odmah izdao upozorenje za sletanje (VIDEO)
Copyright Printscreen Twitter/disclosetv

Putnik komercijalnog leta za Boston snimio je dramatičan trenutak čim je primetio da se krilo aviona raspada u vazduhu.

Kevin Klark, putnik na Junajtedovom letu 354 u Boingu 757-200 koji je poleteo iz San Franciska, prvo je čuo neobičan zvuk tokom leta, nakon čega je pilot obavestio putnike da će avion morati da skrene u Denver.

Kada je Klark pogledao kroz prozor, video je da se deo desnog krila raspada.

- Bio sam šokiran. Kada smo poleteli, čuo sam glasnu buku, a zatim je utihnula. Nisam mnogo razmišljao o tome sve dok pilot nije najavio povratak. Kada sam pogledao kroz prozor, video sam da je cela prednja ivica krila uništena - rekao je Klark.

Odmah zatim izvadio je telefon i napravio snimak, a nakon prinudnog sletanja u Denver putnici su prebačeni u novi avion.

Iako je svoje konačno odredište, aerodrom Logan u Bostonu, stigao tri sata kasnije, Klark je zahvalan što je sve proteklo bezbedno.

- Na početku je nastala panika, ali pilot je došao u pogledao krilo, napravio nekoliko fotografija, razgovarao sa osobljem na zemlji i ubedio nas da će sve biti u redu - rekao je Klark.

Ovim povodom za američki portal Foks oglasio se i portparol Junajteda.

- Junajtedov let 354 preusmeren je u Denver juče popodne kako bi rešio problem sa letvicom na krilu aviona. Let je bezbedno sleteo i dogovorili smo se da druga letelica odveze kupce do njihovog odredišta, koja je od tada stigla u Boston - saopštio je portparol.

Klark je za Boston 25 News rekao da mu se činilo da je video dokaze da su ptice udarale u avione dok je hodao mlaznim stazom u San Francisku. Udari ptica u avione prilično su uobičajeni i šteta koju oni uzrokuju je često minimalna, mada u nekim slučajevima incidenti mogu zahtevati popravke.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike