Okončana drama u Nemačkoj: U munjevitoj akciji policije uhapšen terorista koji je bio u bekstvu 25 godina

17.02.2024

18:27

0

Ruta između Rurske oblasti i Kelna trenutno je zatvorena

Okončana drama u Nemačkoj: U munjevitoj akciji policije uhapšen terorista koji je bio u bekstvu 25 godina
Ilustracija - Copyright Profimedia

U drami koja se danas odigrala na železničkoj stanici u nemačkom gradu Vupertalu uhapšena je jedna osoba, javlja Bild. Kako navodi ovaj nemački medij, veruje se da je u pitanju Ernst-Folker Štaub (69), nekadašnji pripadnik Frakcije crvene armije poznatije kao Bader-Majnhof grupa, za kojim su vlasti tragale 25 godina.

Voz je trebalo da krene u 14.58, ali je zaustavljen, prenosi Bild. Kompozicija je stopirana, kako je saopšteno, zbog ljudi koji su se nalazili na šinama, da se ne bi uzbudila sumnjiva osoba u vozu. Istovremenu, železnička ruta između Rurske oblasti i Kelna je zatvorena.

 

U međuvremenu, policija je razmišljala kako da izvuče osumnjičenog iz voza.

"Tada je nastao nemir među ljudima u vozu. Posle sat vremena prvi su hteli da izađu. Bilo je policajaca sa šlemovima i automatima. Rekli su da nam nije dozvoljeno da izađemo iz voza. Onda su se svetla u vozu ugasila. Bila je depresivna atmosfera", rekao je svedok iz voza.

Federalne i državne policije krenule su u akciju.

"Onda je odjednom nekoliko muškaraca brzo ušlo u voz. Jedan je vikao 'Stani, ne mrdaj!' Onda je jedan čovek odveden. Ruke su mu bile vezane na leđima", dodaje ovaj svedok.

Portparol policije je za Bild rekao da su "postojale indikacije o veoma opasnoj osobi."

"Uspeli smo tu osobu da uhapsimo bez otpora. Proveravamo da li je uhapšena osoba tražena u celoj zemlji. U akciji niko nije povređen", rekao je portparol policije.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike