Američki novinar poručio: Putin nema motiv za ubistvo Navaljnog, njegova smrt odgovara onima koji bi da nastave finansiranje rata u Ukrajini

17.02.2024

16:25

0

Kako znamo da neko nije plaćen da otruje Navaljnog da bi to iskoristio kao provokaciju da pokuša da nastavi zaustavljeno finansiranje rata u Ukrajini, pitao je Džons

Američki novinar poručio: Putin nema motiv za ubistvo Navaljnog, njegova smrt odgovara onima koji bi da nastave finansiranje rata u Ukrajini
Copyright Printscreen / Youtube / Madman Films

Američki novinar Aleks Džons oglasio se povodom smrti ruskog opozicionog političara Alekseja Navaljnog. On je tom prilikom postavio nekoliko pitanja kojima se mejnstrim mediji, zakupljeni optuživanjem Vladimira Putina i Rusije, nisu bavili.

- Pogledajmo motiv. Zašto bi Putin ovo uradio kada je u suštini dobio rat u Ukrajini, dao ovaj ogroman intervju Takeru Karlsonu, on je na vrhunskoj poziciji da pobedi sa 80+ poena na  predsedničkim izborima. Zašto bi ubio nekoga ko je već u zatvoru? Šta je Putinu motiv da se Bajden, NATO i ceo svet sada okrenu protiv njega? Zašto bi to sada uradio? On nema taj motiv - rekao je Džons.

On je dodao i da postoji mogućnost da je za smrt Navaljnog odgovoran neko ko se upravo sada pretvara da žali ruskog opozicionara.

- Rusija je slična Sjedinjenim Državama po tome što je puna globalista, puna raznih operativaca. Kako znamo da neko nije plaćen da otruje Navaljnog da bi to iskoristio kao provokaciju da pokuša da nastavi zaustavljeno finansiranje rata u Ukrajini? I upravo to je Bajden rekao u svom današnjem govoru! Rekao je da sada treba da prenesemo ova sredstva u znak sećanja na Navaljnog - kazao je Džons.

Podsetimo, ruski opozicioni političar Aleksej Navaljni umro je u petak u svojoj ćeliji, saopštila je zatvorska služba.

- Dana 16. februara ove godine, u popravnoj koloniji broj 3, osuđenik Navaljni A. A. osećao se loše posle šetnje i ubrzo je izgubio svest. Odmah su stigli medicinski radnici iz ustanove i pozvana je ekipa hitne medicinske pomoći. Pokušane su sve neophodne reanimacije koje nisu dale pozitivan rezultat. Hitna pomoć i lekari su konstatovali smrt osuđenog. Uzrok smrti se još utvrđuje - navodi se u saopštenju.

Ubrzo nakon ove vesti počele su da se ređaju izjave zapadnih političara koji su, bez ikakvih dokaza, za smrt Navaljnog optuživali Kremlj.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike