Bedni pokušaji Zapada da od tela Navaljnog napravi senzaciju! Podigli uzbunu da je nestalo, iako je saopšteno gde se zapravo nalazi

17.02.2024

13:34

0

Ruski aktivista preminuo je iznenada u petak u zatvoru

Bedni pokušaji Zapada da od tela Navaljnog napravi senzaciju! Podigli uzbunu da je nestalo, iako je saopšteno gde se zapravo nalazi
Copyright Tanjug/AP Photo/Alexander Zemlianichenko, File

Tim Alekseja Navaljnog saopštio je da njegovo telo nije u mrtvačnici u kojoj su zvaničnici rekli da se nalazi, iako je neposredno pre toga, kako piše BBC, rečeno da su ga preuzeli istražitelji radi utvrđivanja svih okolnosti koje su dovele do njegove smrti.

Kira Jarmiš, portparolka ruskog aktiviste, rekla je da su majka i advokat Navaljnog stigli u mrtvačnicu u Salehardu, gradu u blizini zatvora u kom je služio kaznu, ali da je ona bila zatvorena.

U objavi na Iksu, nekadašnjem Tviteru, Jarmiševa je rekla da su članovi kaznene kolonije njih dvoje „uveravali“ da je njegovo telo tamo.

- Advokat je pozvao telefonski broj koji je bio na vratima. Rečeno mu je da je on sedmi koji je zvao danas. Aleksejevo telo nije u mrtvačnici - navodi Jarmiševa u objavi.

Ranije je saopšteno da su istražitelji preuzeli telo ruskog opozicionara radi utvrđivanja uzroka smrti, pa je objava portparolke koja je odjeknula svetom očigledno još jedan način da se smrt Navaljnog iskoristi protiv Vladimira Putina, koga je Zapad odmah nakon vesti označio kao krivca bez ikakvih dokaza i osnova.

Aleksej Navaljni (47) preminuo je iznenada u petak u zatvoru u arktičkoj kaznenoj koloniji nakon što se, kako je saopšteno, vratio iz šetnje. Doktori su pokušali reanimaciju, ali nisu imali uspeha i na kraju su mogli samo da proglase smrt.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike