Interpol izdao crvenu poternicu za njim, on otišao na putovanje: Snimao se i objavljuje sve na Fejsbuku, ruga se onima koji ga traže

15.02.2024

13:44

0

U Aziju je pobegao koristeći lažni identitet kako bi izbegao pravdu

Interpol izdao crvenu poternicu za njim, on otišao na putovanje: Snimao se i objavljuje sve na Fejsbuku, ruga se onima koji ga traže
Copyright Printscreen Facebook

Britanac Juan Korbet (25) trenutno je pod istragom Interpola zbog teške saobraćajne nesreće koja je rezultirala smrtnim ishodom, ali to ga ne sprečava da uživa u putovanju po popularnim azijskim destinacijama.

Na sve to, mladić iz Midlsboroa svojim avanturama se hvali i na Fejbuku, gde objavljuje snimke i fotografije nastale na popularnim destinacijama.

Za Korbetom tragaju od 2022. godine nakon što je izostao sa sudskog saslušanja povezanog sa nesrećom u kojoj je jedna osoba izgubila život.

Osim što je optužen za izazivanje teške nesreće, optužen je i za vožnju bez dozvole, prema izveštaju Mirora.

U Aziju je navodno pobegao koristeći lažni identitet kako bi izbegao pravdu, dok se materijal sa putovanja pojavljuje na njegovom pravom nalogu.

 

 

Kako navode britanski mediji, Interpol je za njim izdao crvenu poternicu, a EU nalog za hapšenje, ali je Korbet nastavio da provocira vlasti, rekavši u jednom od novijih snimaka "j*bi se, Interpole".

- Izjava o nevinosti izgleda nije sopela u medije, ali sve ostalo jeste. Ovo je za Interpol, imali ste svoju šansu, sad me više nema - kaže on u snimku.

Prema informacijama na njegovom profilu, trenutno se nalazi u Kambodži, ali često boravi na Tajlandu i u Vijetnamu.

Policija Severnog Jorkšira objavila je da je u toku opsežna istraga kako bi se Korbet locirao. Tužilac je takođe naveo da mladić putuje po jugoistoku Azije koristeći lažni identitet i dajući mito kako bi ušao u zemlju.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike