Panika u Americi: Vašington objavio da postoji ozbiljna pretnja nacionalnoj bezbednosti

14.02.2024

19:50

0

Kako prenosi En-Bi-Si, govorimo o "pretnji iz inostranstva" koja bi mogla da destabilizuje nacionalnu bezbednosnu situaciju

Panika u Americi: Vašington objavio da postoji ozbiljna pretnja nacionalnoj bezbednosti
Zgrada Kapitola - Copyright AP Photo/Jose Luis Magana

Šef odbora za obaveštajne poslove Predstavničkog doma Majk Tarner na društvenoj mreži X pozvao je američkog predsednika Džozefa Bajdena da otkrije tajne informacije o "pretnji nacionalnoj bezbednosti".

- Tražim od predsednika Bajdena da skine veo tajne sa svih informacija u vezi sa ovom pretnjom kako bi Kongres, administracija i naši saveznici mogli otvoreno da razgovaraju o tom pitanju - napisao je kongresmen.

Tarner je pojasnio da je obavestio druge kongresmene o "pretnji nacionalnoj bezbednosti".

AP Photo/J. Scott Applewhite
 

Savetnik za nacionalnu bezbednost Džejk Salivan rekao je da će u četvrtak lično obavestiti rukovodstvo Kongresa o ovoj temi. On je, međutim, odbio da iznese detalje.

- Čekam sastanak sa njima, gde ćemo odlučiti kako dalje. Sada ne mogu ništa više da kažem - rekao je zvaničnik.

Bajdenov savetnik je dodao da je nemoguće u potpunosti uveriti Amerikance u bezbednost, nakon "pretnje" izrečene Kongresu, ali će predsednik SAD izaći na kraj sa situacijom.

Kako prenosi En-Bi-Si, govorimo o "pretnji iz inostranstva" koja bi mogla da destabilizuje nacionalnu bezbednosnu situaciju.

Kako prenosi Si-En-En, problem je verovatno povezan sa nekim „ruskim mogućnostima“. Televizija nije pružila dokaze u prilog optužbama.

Kako je primetio kongresmen Džim Hajms, neimenovana "pretnja nacionalnoj bezbednosti" nije razlog za paniku, ali Kongres i Bela kuća treba da se pozabave time u srednjoročnoj i dugoročnoj perspektivi.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Sputnik

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike