Zaharova o nemačkoj podršci Zelenskom: Nacisti podržavaju naciste

12.02.2024

22:06

0

Ona je na Telegram kanalu prokomentarisala članak iz časopisa koji otkriva da je deda aktuelne nemačke ministarke spoljnih poslova Analene Berbok, Valdemar Berbok, bio nacista

Zaharova o nemačkoj podršci Zelenskom: Nacisti podržavaju naciste
Marija Zaharova - Copyright AP Photo/Alexander Zemlianichenko

U Nemačkoj su na vlasti potomci nacista i oni podržavaju nacistički režim Vladimira Zelenskog, ocenila je danas portparolka ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

Ona je na Telegram kanalu prokomentarisala članak iz časopisa koji otkriva da je deda aktuelne nemačke ministarke spoljnih poslova Analene Berbok, Valdemar Berbok, bio nacista.

Prema časopisu, Berbok je imao čin oficira Vermahta tokom Drugog svetskog rata, jer je bio inženjer protivvazdušne odbrane. 

Prema dokumentu na koji se časopis poziva, stariji Berbok bio je "beskompromisni nacionalsocijalista"i da je čitao Hitlerovu knjigu "Majn kampf" .

- Prošlo je nekoliko dana, a sama Berbokova i dalje ćuti. Ali, `Bild` je objavio čitav spisak poznatih ljudi koji su joj pritekli u pomoć i priznali nacističku prošlost svojih predaka: premijer Saksonije - Anhalt, Rajner Haselof je rekao da je njegov otac služio u Vermahtu i da je bio u zatvoru zarobljen 1944. u severnoj Francuskoj - dodala je Zaharova.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RT Balkan

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike