Stravična eksplozija u Rusiji: Pacijent se sukobio sa službenikom, pa aktivirao eksplozivnu napravu!

11.02.2024

07:57

0

Sve okolnosti incidenta se istražuju, a na licu mesta su pripadnici policije i hitne pomoći

Stravična eksplozija u Rusiji: Pacijent se sukobio sa službenikom, pa aktivirao eksplozivnu napravu!
Ilustracija - Copyright Profimedia

Jedna osoba je poginula, a dve su povređene nakon što je muškarac u gradu Elista na jugu Rusije aktivirao eksplozivnu napravu u centru za psihološku pomoć.

„U centar za psihološku pomoć je kao klijent došao muškarac, koji je očigledno bio registrovani pacijent lokalne ambulante za mentalne i neurološke poremećaje. Tokom sukoba sa službenikom centra, muškarac je aktivirao neidentifikovanu eksplozivnu napravu i poginuo od eksplozije.

Zaposleni i njegov rođak hitno su prevezeni u bolnicu u teškom stanju. Pokrenut je krivični postupak", navodi se u saopštenju policije, prenosi TASS.

Kancelarija Istražnog komiteta u južnoj ruskoj republici Kalmikiji pokrenula je krivični postupak zbog eksplozije u administrativnom centru Elista.

Kasnije je Ministarstvo zdravlja Kalmikije saopštilo da je stanje žrtava stabilno, a njihove rane nisu opasne po život, iako su i dalje na intenzivnoj nezi.

Centar za psihološku pomoć nalazi se u stambenoj zgradi, čiji su stanari evakuisani u privremeno sklonište. Sve okolnosti incidenta se istražuju, a na licu mesta su pripadnici policije i hitne pomoći.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike