Slučaj Medlin Meken: Plan otmice je skovan nedelju dana ranije, isplivala nova teorija?

08.02.2024

17:22

0

Autor: N.P.

Detektivi Skotland Jarda su oduvek smatrali da je devojčica oteta u pažljivo planiranoj operaciji

Slučaj Medlin Meken: Plan otmice je skovan nedelju dana ranije, isplivala nova teorija?
Ken Ralfs je otkrio nove detalje o nestanku Medlin Meken - Copyright Youtube/Sky News/Profimedia

Zavera da se kidnapuje dete skovana je u portugalskom letovalištu nedelju dana pre nestanka devojčice Medlin Meken, prenosi Skaj njuz.

Iseljenik Ken Ralfs (59), bivši britanski politički aktivista, rekao je da je osumnjičeni Kristijan Brukner pokušao da regrutuje zajedničkog prijatelja da mu pomogne u otmici i da mu je za to nudio novac.

Navodno, novac je ponudio muškarcu koji je živeo u šatoru u zabačenom delu obale Algarvea.

- Sedeli smo jedno veče oko vatre posle jela, popili nekoliko piva i moj prijatelj je otvorio dušu i počeo da plače. Pitao sam ga u čemu je stvar i na kraju mi je priznao da je nešto petljao sa Kristijanom koji je planirao da ukrade dete - rekao je Ken.

Brukner i neimenovani prijatelj su bili u sličnoj životnoj situaciji kada se dogodila otmica, a obojica su bila deo nomadske zajednice.

Nakon kratke vožnje, Ralfs je doveo novinara Skaj njuza na oko 30 kilometara od mesta na kom je mala Medlin nestala, ali je prostor bio ograđen.

- Sada je ograđeno, verovatno u privatnom vlasništvu. Ali pre 17 godine, moj prijatelj i njegova porodica su tu živeli, i ja i moja žena smo im donosili hranu - objasnio je Ralfs.

Brukner je iskoristio čovekovu ranjivost i želju da otputuje u inostranstvo za koje nije imao novca.

- Rekao sam mu da ne može da se meša u kidnapovanje osobe. Na šta mi je on objasnio da "nije to baš tako" i dodao da Kristijan zna par iz Nemačke koji ne može da ima decu - objasnio je.

Metropolitan police
Medlin Meken je nestala 2007.

Nedelju dana kasnije, Ken se vratio u Veliku Britaniju kada je čuo vest da je Medlin nestala iz apartmana u kom je njena porodica letovala. Odmah je otišao u policiju i ispričao sve što je znao.

Kada se vratio u Algarve, potvrdio je portugalskoj policji sve do detalja, ali od njegovog prijatelja i Bruknera nije bilo "ni traga, ni glasa".

- Pitali su me u Portugalu da li sam dao izjavu britanskoj policiji, na šta sam odgovorio potvrdno, a onda su me poslali kući i rekli da će me neko zvati. Niko me nikada nije kontaktirao - rekao je Ralfs.

Podsetimo, britanska devojčica Medlin Meken (3) je 2007. nestala iz apartmana tokom porodičnog letovanja i do dana današnjeg nije razjašnjeno šta joj se dogodilo.

Nemac Brukner je tek 2020. godine označen kao osumnjičeni za otmicu, a utvrđeno je da je u vreme nestanka devojčice boravio u istom portugalskom letovalištu. Takođe, radi se o višestrukom pedofilu i silovatelju koji trenutno izdržava zatvorsku kaznu u Nemačkoj za silovanje turistkinje u Portugaliji.

Profimedia
Kristijan Brukner je osumnjičen za otmicu Medlin Meken

Nakon što ga je Ken prepoznao u vestima, opet se obratio policiji.

- Rekli su mi da je neko stupio u kontakt sa mojim prijateljem u inostranstvu ali je on negirao da me poznaje, ali imam desetak svedoka koji će reći da on laže - objasnio je.

Ralfs je krajem prošle godine poslao detaljnu izjavu nemačkom tužiocu koji sada vodi istragu o Medlin.

Britanski politički aktivista potvrdio je da poznaje Bruknera jer su obojica na istom mestu parkirali svoje kampere na plaži Baranko mesecima pre otmice.

- Jasno ga se sećam, to je to. Zgodan, govorio je veoma dobro engleski, bio je ljubazan, mada ne naručito prijateljski raspoložen. Pomalo usamljen - rekao je Ken.

Njegove tvrdnje navodno podržava i Majkl Tatšl, dobar prijatelj Kristina Bruknera u to vreme.

Brukner sve vreme negira da je umešan u nestanak Medlin Meken.

Inače, detektivi Skotland Jarda su oduvek smatrali da je devojčica oteta u pažljivo planiranoj operaciji.

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike