Oglasila se policija o slučaju Medlin Meken nakon velike pretrage brane u Portugalu

09.07.2023

16:28

0

Autor: N.P.

Za sada ostaje nepoznato šta je istražitelje navelo da temeljno pretražuju branu

Oglasila se policija o slučaju Medlin Meken nakon velike pretrage brane u Portugalu
Medlin Meken - Copyright Profimedia

Policija koja je danima pretraživala područje oko brane Arade u Portugalu, u potrazi za telom Medlin Meken (3) ili bilo čim što bi razrešilo taj slučaj, saopštila je da ne očekuju previše od svojih nalaza. 

Nažalost, istažitelji nisu pronašli ništa značajno.

Detektivi Federalne kriminalističke policije (BKA) pretražili su zemljište pored brane prošlog meseca uz pomoć pasa tragača, radara i timova za pretragu.

Podsetimo, mala Medlin je 2007. nestala iz apartmana u portugalskom letovalištu Algarveu tokom porodičnog odmora. Već više od 15 godina se ne zna šta joj se tačno dogodilo, a tek 2020. je nemačka policija saopštila da bi glavni osumnjičeni mogao biti Kristijan Brukner (45).

Reč je o višestrukom silovatelju koji je u to vreme i sam boravio u Portugalu, a upravo je lokaciju koja je pretraživana nazivao "svojim malim rajem". Međutim, detektivi su spremni da potvrde da nisu pronašli ništa bitno.

Profimedia
Kristijan Brukner je i dalje glavni osumnjičeni, ali nije podignuta nikakva optužnica

Za sada ostaje nepoznato šta je istražitelje navelo da pretražuju branu.

Nemački javni tužilac Hans Kristijan Volters rekao je za Bild: „Molim vas, ne očekujte previše“. 

Prošlog meseca je izvesni Helge Bušing tvrdio da je svojevremeno čuo Bruknera, sa kojim se družio, kako govori o slučaju nestale Medlin. Navodno, prokomentarisao je da devojčica "nije vrištala" što je Bušinga navelo da posumnja da je umešan u njenu otmicu.

Portugalski izvori ukazuju na to da je doušnik policiji dao konkretnu dojavu da je Brukner posetio lokaciju samo nekoliko dana nakon što je Medi nestala iz svoje sobe u mestu Praja da Luz.

Tvrdilo se da su tragali za kamerom i pištoljem bačenim u vodu, ali su izvori portugalske policije to brzo odbacili.

Bez obzira na to šta se nalazi na lokaciji, vrhunski nemački kriminalistički stručnjak Aksel Peterman kaže da su policajci bili u pravu što su kopali na mestu koje je tako blizu Bruknerovom srcu.

On je za Miror rekao: „Počinioci zločina koje sam upoznao tokom godina imaju tendenciju da sakriju svoje žrtve na mestima gde se osećaju bezbedno i mogu proceniti opasnost.

- To su mesta koja su osamljena i tajna i gde se mogu zaustaviti i proceniti različite rizike. Mogu da budu i mesta gde se osećaju dobro i gde postoji izvesno privatno sećanje na određeni čin. Dakle, mislim da je potraga možda išla u ovom pravcu - kazao je.

 

BONUS VIDEO

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike