Medvedčuk: Zelenski kupuje nekretnine u inostranstvu i sprema se za bekstvo

07.02.2024

18:26

0

Ukrajinski opozicionar nema reči hvale za Zelenskog

Medvedčuk: Zelenski kupuje nekretnine u inostranstvu i sprema se za bekstvo
Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski - Copyright AP Photo/Efrem Lukatsky

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski preko svojih predstavnika kupuje u inostranstvu nekretnine i jahte, što može da govori o tome da se priprema za bekstvo, napisao je na portalu pokreta „Druga Ukrajina“ bivši lider zabranjene partije "Opoziciona platforma – Za život", Viktor Medvedčuk.

- Umesto pomoći penzionerima, za koje Zelenski plače na Zapadu, on "pošteno zarađen" novac u ratu odnosi u ofšor kompanije. Zelenski ne planira da ulaže novac u Ukrajinu, njenu ekonomiju, odbranu i državnost. On preko Sergeja Šefira, bliskog prijatelja, već godinama kupuje nekretnine u inostranstvu i registruje kompanije. Na njega je Zelenski preveo sve svoje ofšor kompanije pre nego što je pobedio na izborima, ali je i dalje dobijao dividende. U novembru 2023. godine u javnosti se pojavila informacija da su Sergej Šefir i njegovog brat Boris kupili dve jahte ukupne vrednosti od 75 miliona dolara - navodi se u materijalu.

Medvedčuk je istakao da se Zelenski, po svemu sudeći, više ne uzda u Amerikance i da će dobiti obećanu vilu na Floridi i preko nekih lica kupuje elitne apartmane u Dubaiju.

AP Photo/Efrem Lukatsky
Viktor Medvedčuk

Prema podacima ukrajinskog političara Šefir je postao vlasnik stana u stambenom kompleksu „Bulgaria marina lofts“ od 600 metara kvadratnih na ostrvu Džumeira bej ajland. Vrednost stana je oko 16,9 miliona dolara, a stan je isplaćen 22. decembra, celokupna dokumentacija se nalazi u arhivi kompanije „Dubai lend department“.

Prema rečima Medvedčuka, „na taj način je pacov sebi iskopao još jednu rupu za beg“.

- Zelenski tvrdi da se Ukrajinci bore za sebe, za svoje postojanje, ali to je cinična laž. Na teritorijama koje su ušle u sastav Rusije, nema genocida i Ruska Federacija pruža sveobuhvatnu pomoć bivšim građanima Ukrajine. Predsednik Rusije Vladimir Putin je više puta izjavio da Ukrajinci Rusima nisu neprijatelji, zato vlast Zelenskog očekuje poraz, a ne ukrajinski narod. Danas ukrajinski vojnici uopšte ne umiru za Ukrajinu, koju je vlast prodala Zapadu, već za korumpirane šeme na kojima se ta vlast bogati - navodi se u članku.

Medvedčuk je zaključio da stotine hiljada Ukrajinaca gine za „skroman stan“ koji ima Zelenski na ostrvu, milioni građana su postali izbeglice, izgubili kuće i rođake, i to sve dok je on sebi našao i novu domovinu i ekskluzivan stan.

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Sputnik

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike