Ubijeno 10 policajaca u napadu na policijsku stanicu u Pakistanu: Uleteli sa bombama (UZNEMIRUJUĆI SNIMAK)

05.02.2024

07:08

0

Po ulasku u zgradu policijske stanice, teroristi su koristili ručne bombe od kojih je više policajaca stradalo

Ubijeno 10 policajaca u napadu na policijsku stanicu u Pakistanu: Uleteli sa bombama (UZNEMIRUJUĆI SNIMAK)
Ilustracija - Copyright Rescue 1122 Head Quarters via AP

Najmanje 10 policajaca je poginulo i šestoro povređeno u napadu militanata na policijsku stanicu na severozapadu Pakistana.

U napadu koji se dogodi tri sata posle ponoći po lokalnom vremenu, militanti su prvo snajperom gađali policajce, a potom ušli u policijsku stanicu, rekao je zamenik načelnika policije u Drabanu, Malik Anes al Hasan.

"Po ulasku u zgradu policijske stanice, teroristi su koristili ručne bombe od kojih je više policajaca stradalo", dodao je zamenik načelnika policije. Najmanje 23 vojnika su na sličan način ubijena u decembru prošle godine, podseća Rojters, kada je šest bombaša samoubica detoniralo eksploziv u kamionu kojima su ušli u vojni kamp, postavljen u kompleksu policijske stanice na severozapadu Pakistana.

 

 

U Pakistanu su, posebno od 2022. godine, kada je propao prekid vatre između pakistanskih talibana i vlade Pakistana, napadi islamističkih militanata ponovo oživeli.

Kako piše Rojters, nasilje je poslednjih nekoliko dana dodatno eskaliralo u toj južnoazijskoj naciji uoči nacionalnih izbora koji će se održati u četvrtak, 8. februara. (Kraj) oc/jbu

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike