Poljoprivrednici napravili haos i u Solunu: Stigli iz svih krajeva Grčke, ostaju tri dana, Evropa srlja u propast!

01.02.2024

20:28

0

U podne su počeli govori o temama koje se tiču poljoprivrednog sektora, a kasnije će farmeri posetiti tu izložbu

Poljoprivrednici napravili haos i u Solunu: Stigli iz svih krajeva Grčke, ostaju tri dana, Evropa srlja u propast!
Copyright Printscreen

Poljoprivrednici iz nekoliko oblasti severne Grčke okupili su se danas u Solunu, kako bi, povodom otvaranja 30. Međunarodne izložbe poljoprivrede "Agrotika", izneli svoje zahteve za jačanje poljoprivrednog sektora.

Oni su se u podne okupili na južnom luku Međunarodnog izložbenog centra u Solunu i tu će ostati sve vreme trajanja "Agrotike", odnosno do 4. februara. U centru grada nalaze se stotine traktora.

U podne su počeli govori o temama koje se tiču poljoprivrednog sektora, a kasnije će farmeri posetiti tu izložbu, javlja Katimerini.

 

 

Poljoprivrednici iz okoline Langade i Seresa zajedno su krenuli ka Ulici 26. oktobra, a zatim su obalskim frontom stigli do južnog luka Međunarodne izložbe u Solunu.

Farmeri iz Kufalije, Kilkisa  i Janice stigli su u Solun kroz zapadni ulaz. Na skupu učestvuju poljoprivrednici sa Halkidikija, kao i pčelari iz Nikitija i ribari iz Mihanione.

Danas se takođe održava protest poljoprivrednika u Briselu, gde je oko 1.000 farmera na traktorima blokiralo nekoliko centralnih ulica u tom gradu, posebno u blizini Evropske četvrti, gde se očekuju lideri EU na vanrednom sastanku Evropskog saveta.

Na tom protestu su izbili neredi, uz slučajeve požara i bacanja kamenja, a saobraćaj u Briselu i okolini je otežan.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike