Princeza Kejt izašla iz bolnice, ali njena bolest je i dalje misterija: Neće je biti mesecima, operacija je bila vrlo ozbiljna

30.01.2024

22:13

0

Insajderi izdvajaju da Kejt i njen suprug, princ Vilijam, sada postavljaju porodicu kao svoj prioritet, stavljajući je na prvo mesto ispred kraljevskih dužnosti

Princeza Kejt izašla iz bolnice, ali njena bolest je i dalje misterija: Neće je biti mesecima, operacija je bila vrlo ozbiljna
Copyright Profimedia

Kejt Midlton, vojvotkinja od Kembridža, napustila je juče privatnu londonsku bolnicu nakon što je podvrgnuta medicinskim pregledima, a stručnjaci ističu da je pred njom izazovan put oporavka. I dok se jedni izvori bliski kraljevskoj porodici nadaju brzom povratku princeze od Velsa obavezama, drugi ukazuju na potrebu vremena pre nego što se sve vrati "u normalu".

Insajderi izdvajaju da Kejt i njen suprug, princ Vilijam, sada postavljaju porodicu kao svoj prioritet, stavljajući je na prvo mesto ispred kraljevskih dužnosti. Očekuje se da će vojvotkinja odmarati i posvećivati se oporavku u narednom periodu, a tek nakon što dobije zeleno svetlo od lekara, vratit će se svojim kraljevskim dužnostima.

Izvori bliski kraljevskom paru najavljuju da se Kejt Midlton neće vratiti svojim dužnostima na dvoru pre Uskrsa. Tempo njenog povratka biće određen preporukama lekara, a princ Vilijam je preuzeo roditeljske obaveze kako bi joj omogućio miran oporavak. On je privremeno smanjio svoje službene obaveze i angažmane kako bi se fokusirao na podršku supruzi.

 

Misteriozna operacija

Slučaj njene operacije i dalje prati misterija što ne umiruje sumnje da je reč o nečemu ozbiljnom iako su iz Palate poručili da uzrok nije kancerogen kao i to da Kejt želi da podaci o njenom zdravstvenom stanju ostanu privatni. Naglašeno je i da će se obaveštenja o tome objavljivati u skladu sa potrebama, a možda princeza od Velsa odluči da progovori detaljnije o svemu što je doživela od 16. januara kada je urađen hiruški zahvat.

Sasvim je sigurno da će princeza od Velsa kojoj pomaže i ova asistentkinja, izbegavati napornije aktivnosti, Vilijam će odvoziti i vraćati decu iz škole. Princ važi za praktičnog oca i redovno ga viđaju u školi Lambrook u Berkširu, koju pohađaju Šarlot, Džordž i Luj. Izvor kažu da će se lako snaći sa obavezama koje ga očekuju. Pomagaće mu dadilja kao i porodica Kejt Midlton, odnosno njeni roditelji, sestra i brat.

 

 

Iz Nacionalne britanske zdravstvene službe poručuju da je nakon operacije sa velikim rezom potrebno dva do tri meseca pre nego što pacijent počne da normalno hoda. Moguć je i brži oporavak što zavisi od same prirode procedure. Ne preporučuje se podizanje tereta većeg od dva do tri kilograma.

Mogu da prođu i dve godine da se čvrstina trbušnog zida vrati u prethodno stanje. Preporučuju se vežbe sedenja i stajanja kako bi se vratila snaga, sa ciljem da se hodanje postepeno vrati u normalu, pa svakog dana treba pomalo šetati, do 30 minuta svakog dana, tokom dva do tri meseca. Kejt možda odluči da ubrza oporavak što lekari koji su se oglašavali ne savetuju.

Saradnici insistiraju da se princeza neće vraćati angažmanima narednih nekoliko meseci (možda se obrati javnosti na određen način) ali će verovatno raditi iza kulisa na svojim projektima iz prethodnih godina, piše "Daily mail". Obavljaće određene poslove od kuće.

 

 

Nedavno je pokrenula kampanju za podizanje svesti o važnosti prvih pet godina života za razvoj dece, pod nazivom Shaping Us.

"Njena strast je jasna, biće to veliki nastavak te kampanje i ona će biti zainteresovana za nastavak razgovora sa nacijom što je pre moguće", rekao saradnik za The Times. Kejt će propustiti niz svečanosti među kojima je i dodela BAFTA priznanja narednog meseca, Vilijam je pokrovitelj ove ceremonije.

Dok se oporavlja, očekuje se da će Kejt imati "mnogo nege i podrške kod kuće', rekao je izvor blizak kraljevskoj porodici za "People". Dodao je je princeza "mlada žena u formi i da su sigurni da će se oporaviti".

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike