"Epidemija" samoubistava u italijanskim zatvorima: Sindikati policijskih službenika pozvali su na hitnu akciju

25.01.2024

15:06

0

Ovaj nemili događaj pokrenuo je zabrinutost i otvorio brojna pitanja o stanju u zatvorskom sistemu Italije

"Epidemija" samoubistava u italijanskim zatvorima: Sindikati policijskih službenika pozvali su na hitnu akciju
Ilustracija - Copyright Pixabay

Još jedno samoubistvo zatvorenika dogodilo se u utorak u zatvoru Montorio u Veroni, što je četvrti takav slučaj u ovoj ustanovi ove godine i osmi u italijanskom zatvorskom sistemu. Ovaj nemili događaj pokrenuo je zabrinutost i otvorio brojna pitanja o stanju u zatvorskom sistemu Italije.

Sindikati zatvorskih čuvara upozoravaju na "krajnje nedovoljne nivoe osoblja koji su nesposobni da se nose sa sve većom malodušnošću i brojnim kritičnim problemima kaznenog sistema".

Ovaj problem nije nov, ali poslednji incidenti bacaju svetlo na ozbiljnost situacije u kojoj se nalaze zatvori poput Montorija.

Sindikati policijskih službenika u zatvorima pozvali su na hitnu akciju vlade kako bi se zaustavila ova "epidemija". Zatraženo je da se preduzmu konkretne mere za poboljšanje uslova u zatvorima, kao i za bolju podršku i trening osoblja koje se svakodnevno suočava sa teškim izazovima.

Ovaj tragični događaj ističe duboke probleme unutar italijanskog zatvorskog sistema, uključujući pitanja vezana za mentalno zdravlje zatvorenika, nedostatak osoblja i resursa, i opšte uslove života unutar zatvorskih zidina.

Dok vlada i relevantne agencije razmatraju sledeće korake, javnost i stručnjaci izražavaju nadu da će ova tragedija poslužiti kao poziv na hitno delovanje u cilju sprečavanja daljih gubitaka života.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike