Na desetine samoubistava u italijanskim zatvorima: Nadležni krive novi model pritvora - bitan faktor i prenatrpanost objekata

16.08.2022

21:29

0

Autor: I. P.

Italijanska grupa zatvorskih kapelana rekla je da je prenatrpanost još jedan faktor koji stoji iza visoke stope samoubistava

Na desetine samoubistava u italijanskim zatvorima: Nadležni krive novi model pritvora - bitan faktor i prenatrpanost objekata
profimedia-0001684568 - Copyright Profimedia

Od januara ove godine bilo je 52 samoubistva među zatvorenicima u Italiji, saopštio je u utorak sindikat zatvorskih službenika UILPA.

Generalni sekretar UILPA Genarino De Fazio rekao je da „izuzetno veliki broj“ samoubistava odražava efekte takozvanog labavijeg „dinamičkog nadzora“ koji je pogodovao svim vrstama zlostavljanja i generisao „trgovinu svih vrsta“.

On je rekao da se nasilje među zatvorenicima eksponencijalno povećalo pod novim režimom, što je dovelo do porasta stope anksioznosti i depresije.

U očekivanju uspostavljanja nove italijanske vlade nakon opštih izbora 25. septembra, De Facio je pozvao na akciju za „ponovno uspostavljanje prisustva i pravila države“ u mnogim italijanskim zatvorima visokog rizika.

De Fazio je rekao da je "novi model pritvora pogodovao svim vrstama uznemiravanja".

Italijanska grupa zatvorskih kapelana rekla je da je prenatrpanost još jedan faktor koji stoji iza visoke stope samoubistava.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike