Džipsi izlazi iz zatvora: Ubila majku koja ju je ubeđivala da je bolesna, a otkrila je čime će se sada baviti

28.12.2023

14:56

0

Autor: N.P.

Džipsi ima šansu da započne novi život

Džipsi izlazi iz zatvora: Ubila majku koja ju je ubeđivala da je bolesna, a otkrila je čime će se sada baviti
Džipsi Rouz Blančard je ubila majku koja ju je godinama zlostavljala - Copyright Printscreen Youtube/Law&Crime Trials

Džipsi Rouz Blančard (32) bi trebalo danas da izađe iz zatvora u kome je provela osam godina zbog ubistva majke Klodin "Didi" Blančard koja ju je godinama zlostavljala.

Njen nekadašnji dečko i ubica, Nikolas Godedžon, ostaće do kraja života iza rešetaka, ali Džipsi ima šansu da započne novi život.

Prethodno je otkrila da bi volela da upozna pevačicu Tejlor Svift na utakmici Kanzas Citi Čifsa.

Kako je navela, sa mužem Rajanom je kupila karte u nadi da će sresti zvezdu pop muzike.

Ukoliko se to ne dogodi, Džipsi ima rezervni plan i kupiće karte za pevačicinu turneju koja će se održati naredne godine. Objasnila je da koristi novac koji joj je otac slao.

Na internetu je čak osvanula i peticija u kojoj korisnici traže od Tejlor Svift da se upozna sa Džipsi, pogotovo "pošto je pretrpela godine zlostavljanja, čime je postala simbol preživljavanja za čitavu jednu generaciju".

Džipsi bi, takođe, trebalo da objavi knjigu u kojoj će opisati svoje odrastanje i emocionalno i fizičko zlostavljanje koje je doživela.

Profimedia
Džipsi bi volela da upozna pevačicu Tejlor Svift po izlasku iz zatvora

- Njenu priču su drugi pričali kroz medije, izveštaje i TV serije. Danas, kada joj je omogućen raniji izlazak na uslovnu slobodu, slobodna je da se direktno obrati svetu i onima koji je podržavaju - navela je izdavačka kuća "Penguin Random House". Knjiga bi trebalo da bude objavljena 9. januara.

Zvaničnici zatvora u Misuriju su odlučili da nikome neće biti dozvoljen pristup kada Džipsi bude izlazila na slobodu 28. decembra, tako da neće biti kamera. I samo vreme izalska se čuva u tajnosti.

Majka svima pričala da je Džipsi ozbiljno bolesna

Džipsi je bila jedna od najpoznatijih žrtava Minhauzenovog sindroma, kada je njena majka insistirala da pati od velikoj broja bolesti zbog čega je bila podvrgnuta raznim operacijama. Džipsi u jednom trenutku nije imala kosu ni zube, nosila je naočare i obično je sedela u invalidskim kolicima.

Majka je tvrdila da je Džipsi ozbiljno bolesna još kada je imala svega tri meseca, a tokom godina se broj dijagnoza samo uvećavao. Didi je okolinu ubedila da joj ćerka pati od leukemije i mišićne distrofije i da ima "um sedmogodišnjeg deteta".

Youtube/ABC News
Didi i Džipsi Blančard

Tinejdžerka je Godedžona upoznala na internetu i posle tri godine dopisivanja su skovali pakleni plan da ubiju njenu majku Klodin.

Nakon zločina se ubrzo saznalo da je Džipsi bila potpuno zdrava, da je mogla normalno da hoda i da joj čak ni naočare za vid nisu bile potrebne.

- Želela sam da umre, ne zato što sam je mrzela već što sam htela da pobegnem od nje - rekla je Džipsi jednom prilikom za ABC njuz.

Sa druge strane, šerif okruga Grin, Džim Arnot, smatra da je Džipsi bila "mozak operacije".

- Iz moje perspektive, ona je isplanirala ubistvo svoje majke i 10 godina ztavora nije dovoljno, imajući u vidu njenu ulogu u zločinu - rekao je.

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike