U Bolonji može da se vozi samo 30 na sat! Salvini se usprotivio, podneo direktivu od 6 stranica!

24.01.2024

17:30

0

Vozači i taksisti su protestovali

U Bolonji može da se vozi samo 30 na sat! Salvini se usprotivio, podneo direktivu od 6 stranica!
Mateo Salvini - Copyright AP Photo/Domenico Stinellis

Italijanski ministar saobraćaja Mateo Salvini izdao je direktivu kojom je naložio lokalnim savetima da ne uvode opšta smanjenja brzine saobraćaja. 

Prethodno je Bolonja smanjila maksimalnu brzinu na samo 30 kilometara na sat, sa prethodnih 50, koji su u skladu sa većinom urbanih područja u Italiji.

Kao odgovor na ograničenja u Bolonji, Salvini je izdao direktivu od šest stranica ističući nacionalna pravila koja navode da ograničenja brzine mogu biti usvojena samo u osetljivim oblastima, na primer u blizini škola.

Ova uredba takođe upozorava da Salvinijevo Ministarstvo saobraćaja može oboriti nove mere ograničenja ako su u suprotnosti sa nacionalnim pravilima.

Gradonačelnik Bolonje Mateo Lepore nije komentarisao Salvinijevu odluku, ali je prethodno izjavio da nema nameru da vrati ograničenje brzine na 50 kilometara na u tom gradu.

Bolonja je prošle nedelje postala prvi evropski grad koji je ograničio brzinu vožnje na 30 kilometara na sat, što je dovelo do protesta vozača i pretnji taksista da će povećati cene svojih usluga zbog očekivanog usporavanja saobraćaja, kao i zabrinutosti vozača gradskih autobusa.

 

BONUS VIDEO

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike