Klizište odnelo 34 života u Kini: Deset osoba nestalo u stravičnoj nesreći (VIDEO)

24.01.2024

14:57

0

Više od 1.000 spasilaca radi u teškim uslovima hladnog vremena i snega

Klizište odnelo 34 života u Kini: Deset osoba nestalo u stravičnoj nesreći (VIDEO)
Copyright Profimedia

Broj žrtava klizišta u provinciji Junan, na jugozapadu Kine, porastao je na 34, dok se 10 osoba i dalje vodi kao nestalo, izveštavaju kineski državni mediji.

Do katastrofe je došlo u ponedeljak, neposredno pre šest sati ujutru, u selu Liangšui, smeštenom u severoistočnom delu Junana, prema izveštaju AP-a.

Ministarstvo za vanredne situacije saopštilo je da više od 1.000 spasilaca radi u teškim uslovima hladnog vremena i snega, a u ponedeljak su spasene dve osobe koje se sada oporavljaju u lokalnoj bolnici.

 

 

Prema preliminarnim informacijama lokalnih stručnjaka, državna novinska agencija Sinhua prenela je da je klizište izazvano urušavanjem strme litice. Masa koja se srušila bila je široka oko 100 metara, visoka 60 metara i debljine oko šest metara.

Područje koje je pogođeno ovom tragedijom nalazi se otprilike 2.250 kilometara jugozapadno od Pekinga, sa nadmorskim visinama koje se kreću i do 2.400 metara.

Prošle godine prirodne katastrofe u Kini dovele su do smrti i nestanka 691 osobe, prouzrokujući direktni ekonomski gubitak od oko 48 milijardi dolara, prema Nacionalnoj komisiji za borbu sa katastrofama pri Ministarstvu za upravljanje vanrednim situacijama.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike