Bajden ne krije da se plaši Trampa, reagovao na njegovu novu pobedu: Sve je ugroženo

24.01.2024

13:20

0

Nakon trijumfa nad suparnicom Niki Hejli u državi u kojoj je ona imala najbolje izglede, bivši lider SAD je dodatno pokazao svoju dominaciju

Bajden ne krije da se plaši Trampa, reagovao na njegovu novu pobedu: Sve je ugroženo
Džo Bajden - Copyright AP Photo/Evan Vucci

Donald Tramp je ostvario uverljivu pobedu na republikanskim predizborima u Nju Hempširu, osiguravši tako treću predsedničku nominaciju republikanaca.

Nakon trijumfa nad suparnicom Niki Hejli u državi u kojoj je ona imala najbolje izglede, Tramp je dodatno pokazao svoju dominaciju unutar stranke, što je izazvalo burnu reakciju aktuelnog lidera SAD Džozefa Bajdena.

Američki predsednik je izjavio da je "jasno da će Tramp biti kandidat republikanaca" na predstojećim izborima i izrazio svoju standardnu zabrinutost za osnovne vrednosti zemlje, uključujući demokratiju, lične slobode i privredu.

Tanjug/AP Photo/Andrew Harnik
 

- Sada je jasno da će Donald Tramp biti kandidat republikanaca. A moja poruka zemlji jeste da ulozi nikad nisu bili veći. Naša demokracija, lične slobode - od prava na izbor do prava glasa, naša privreda - koja je doživela najsnažniji oporavak od kovida 19 u svetu. Sve to je ugroženo - izjavio je Biden.

Biden je također uputio poziv nezavisnim kandidatima i republikancima koji dele osnovne vrednosti nacije da mu se pridruže.

Prema podacima BBC-a, prebrojano je skoro 90 odsto glasova, a Trump vodi sa oko 12 procenata ispred Hejli, osvojivši 55 odsto glasova dok je ona na 43.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike