"Bio je premalen da bi došao do punog frižidera i slavine": Ispovest majke dečaka koji je umro od gladi - "Poslednje trenutke proveo je sam"

18.01.2024

17:20

0

Autor: Milica Mališ

Noćima ne može da spava niti da oprosti sebi što nije mogla da spasi svoje dvogodišnje dete

"Bio je premalen da bi došao do punog frižidera i slavine": Ispovest majke dečaka koji je umro od gladi - "Poslednje trenutke proveo je sam"
Bronson Batersbi - Copyright Printskrin/facebook/Sarahlouise Piesse

Majka Bronsona Batersbija otkrila je potresne detalje nakon tragične smrti njenog mališana koje je navodno umrlo od gladi nakon što je ostavljeno danima.

Dvogodišnjak je pronađen pored tela njegovog oca Keneta dve nedelje nakon što ih je komšija poslednji put video žive.

Kenet (60) je umro od srčanog udara kod kuće, navodno ubrzo posle 26. decembra, ostavljajući dete u mraku bez hrane i vode ceo dan.

Boreći se sa suzama, Bronsonova majka slomljenog srca Sara Pijes (43) rekla je da je njen sin bio premalen da bi došao do frižidera punog božićnih ostataka koji bi ga spasili. Takođe nije mogao da dođe do slavine, ni do svojih grickalica koje su premeštene u viši orman.

Slike koje je proganjaju

Pijesova je rekla za "The Sun" da je proganjaju slike njenog prelepog dečaka kako očajnički po mraku traži vodu i hranu.

Govoreći o tome kako kod kuće još uvek ima božićni poklon svog sina, volan igračku, rekla je

- Znam da su njih dvoje zajedno imali veliku božićnu večeru. Imali su sve ukrase i piletinu umesto ćuretine, jer je Bronson voleo piletinu. Sva hrana bi još uvek bila u frižideru. Da je Bronson bio samo  malo viši, onda bi preživeo. Frižider je bio prepun božićnih ostataka.

Nasmejavši se dok se prisećala svog dečaka, nastavila je:

- Tipičan, drski, mali dvogodišnjak. Uvek je pokušavao da nabavi svoje omiljene roze napolitanke. A onda kada bismo rekli da je dosta, on bi se osmehnuo i viknuo: "Da! Još, još!"K eni je pomerio sve grickalice gore tako da nije mogao da dođe do njih bez pitanja - rekla je i dodala:

Printskrin/facebook/Sarahlouise Piesse
 

- Sada jedino o čemu mogu da razmišljam je da je on, gladan, pruža ruke i pokušava da ih uhvati. Ne mogu da podnesem...

- Njegove poslednje trenutke proveo je sam i mora da je bio tako žedan i gladan. Plakao je tako zbunjen. I Keni je bio tamo na podu. Mogu samo da se molim da je mislio da mu tata spava - rekla je izmučena majka.

Kaže, noćima ne može da spava niti da oprosti sebi što nije mogla da spasi svoje dvogodišnje dete.

- Proganja me. Ako uopšte mogu da zaspim, to je samo nekoliko sati. Probudim se misleći na njega kako luta sam, gladujući. Mora da je na kraju bio toliko slab da je odlučio da odustane i uhvati se za tatu, grleći ga za noge. Nikada sebi neću oprostiti što nisam bila tamo. Kada ga zamislim samog u tom stanu, osećam svoj neuspeh, to je tako okrutno. Mališan je sedeo tamo žedan i gladan i to mi još više slama srce.

Ona je ponovo postavila pitanje zašto vlasti nisu učinile više za njenog dečaka, jer je opisala „noćnu moru“ u kojoj živi i iz koje se nikada neće probuditi.

- Samo ne razumem zašto uzbuna nije podignuta ranije. Zašto to nisu uradili? Ja sam u noćnoj mori i nikada se neću probuditi iz nje.

Savet okruga Linkolnšir rekao je za "Indipendent" da su socijalne službe razgovarale sa Batersbijem 27. decembra kako bi organizovale posetu domu 2. januara. Nakon što tog dana nije dobio nikakav odgovor, savet je rekao da je socijalna radnica kontaktirala policiju i dva dana kasnije obavila nenajavljenu posetu, nakon čega su ponovo kontaktirali policiju.

Međutim, prošlo je još pet dana pre nego što su tela oca i sina pronađena 9. januara, nakon što je savet saopštio da je socijalni radnik bio primoran da dobije pristup od stanodavca kako bi sam ušao na imanje.

Veće je pokrenulo „brzu reviziju“ slučaja nakon što su preliminarni testovi navodno otkrili da je Bronson, koji je bio pod brigom o deci, umro od dehidracije i gladi. Policija Linkolnšira saopštila je da će tačne akcije svih uključenih organizacija biti analizirane u predstojećoj reviziji.

Snage su saopštile da su se takođe uputile Nezavisnoj kancelariji za policijsko ponašanje (IOPC).

Printskrin/facebook/Sarahlouise Piesse
 

Dečak živeo sa ocem

Majka je rekla da je za smrt svog sina saznala od prijatelja koji živi blizu i ​​odmah je upitala: „Gde je onda dođavola moj dečak? Ko ima mog dečaka?"

- Došla sam dole što sam brže mogla. Bila sam tamo za 10 minuta. Potrčala sam niz put vičući Bronsonovo ime. Vrištala sam za njim, znajući da ću mu trebati. Uplašio se onoga što je video kada mu je tata umro.

- Ali policija me je stavila u vozilo hitne pomoći na mestu događaja. Rekli su mi da je na licu mesta pronađen dvogodišnji dečak i da rade obdukciju. Ceo moj svet se raspao. Vrištala sam "Kako? Kako?". Znala sam da nema šanse da Keni dozvoli da se bilo šta dogodi Bronsonu. Nikada ga ne bi povredio.

Pijesova je rekla da ona i Batersbi, sa kojim ima i  trogodišnju ćerku i sedmogodišnjeg sina održavaju kontakt od kada su se rastali 2019. godine. Kada se ona uselila u novi stan pre šest meseci, rekla je da su odlučili da će dečak živeti sa ocem jer su smatrali da je visoko stepenište bez ograde u njenoj kući nesigurno.

Govoreći kroz suze, ona rekla da je sina videla u novembru kada mu je napravila špagete bolonjeze, a on se igrao sa svojom braćom i sestrama. Rekla je da je ovog meseca trebalo da vidi sina kako bi mu dala božićni poklon.

- Keni i Bronson su uvek bili povezani, tako da je bilo logično kada sam dobila novi stan da Bronson ostane sa njim. Socijalne službe su bile uključene, tako da sam znala da su tu i da se prijavljuju. Keni i ja smo se posvađali u novembru i ako je rekao ne, mislio je ne. Pa sam se malo povukla i dala mu prostora. Nikada neću prestati da se kajem zbog toga. Ne mogu da spavam jer svaki put kada zatvorim oči vidim njegovo lice - rekla je uplakana majka i dodala:

- Nijedna druga majka ne bi trebalo da prođe kroz ono kroz šta sam ja prošla. Želim da znam zašto nisu dobili pristup prilikom prve posete? To bi ga spasilo.

Uključeni socijalni radnik nije suspendovan, ali je uzeo odmor nakon incidenta.

Heder Sendi, izvršna direktorka za dečije usluge u okrugu Linkolnšir, rekla je za Independent: da je ovo tragičan incident i da pružaju podršku porodici u ovom trenutku.

- Trenutno vršimo reviziju slučaja zajedno sa partnerskim agencijama kako bismo bolje razumeli okolnosti, a takođe čekamo rezultate istrage mrtvozornika.

Bonus video:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike