Nakon ubistva supruge, ćerke, dva sina i unuke, novinar iz Pojasa Gaze poručio: "Bol nas neće zaustaviti" (VIDEO)

09.01.2024

23:10

0

Autor: M. Vu.

Hamza Dahdouh, sin šefa biroa Al Džazire, ubijen je u nedelju u izraelskom napadu u Kan Junis, u južnom delu Pojasa Gaze

Nakon ubistva supruge, ćerke, dva sina i unuke, novinar iz Pojasa Gaze poručio: "Bol nas neće zaustaviti" (VIDEO)
Vael Dahdouh - Copyright Preentskrin/Iks

Novinar Al Džazire Vael Dahdouh obećao je da će nastaviti svoj posao čak i nakon što je u nedelju izgubio pet članova porodice tokom izraelskog bombardovanja Pojasa Gaze, a poslednji je bio njegov sin Hamza Dahdouh.


Hamza Dahdouh, sin šefa biroa Al Džazire, ubijen je u nedelju u izraelskom napadu u Kan Junis, u južnom delu Pojasa Gaze, kada je projektil direktno pogodio vozilo kojim je putovao.

Vael Dahduh je izgubio ženu, ćerku, unuka i 15-godišnjeg sina u izraelskom napadu na njegovu porodičnu kuću u oktobru. Međutim, kako je rekao u svom govoru, iako je muka prevelika, nastaviće da se bavi svojom profesijom jer je to najmanje što može da uradi.

Na početku svog obraćanja, Vaela se zahvalio svima na besprekornoj podršci i solidarnosti u njegovom bolu.

"Sva ta osećanja i empatija koje sam stekao su me dotakli, ali sve je to samo medalja časti, a takođe je i jedna od najvažnijih stvari koja mi je pomogla da nastavim ovim putem", kaže on.

 


"Istina je da je bol preveliki, i svakim danom sve veći, a cena svega toga je bila prevelika. Hamza je bio moje sve, bio je moja duša. Ali, sav ovaj bol nas neće zaustaviti na našem Naravno da je teško, nimalo lako, ali kao što sam rekao, nećemo odustati ni za trenutak. Dok sam živ i dok budem u mogućnosti da obavljam svoju dužnost, radiću to. Jer baviti se ovom profesijom je čast, zadovoljstvo i potpuno ljudska obaveza“, rekla je Vaela Dahdouh.

Još jednom se zahvalio svima na podršci i istakao da će upravo zbog porodice koju je izgubio nastaviti da obavlja svoj zadatak, novinarski posao.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike