Žena se udavila u jezeru Komo, ali na putu za sahranu, njeno telo je - nestalo

07.01.2024

23:33

0

Autor: M. Vu.

Nesvakidašnji incident koji je zadesio pogrebnika zaduženog za transport preminule Manuele Spargi izazvao je neočekivani zastoj

Žena se udavila u jezeru Komo, ali na putu za sahranu, njeno telo je - nestalo
Pripadnici Gorske službe pronašli kovčeg - Copyright Printscreen/YouTube

Nesvakidašnji incident koji je zadesio pogrebnika zaduženog za transport preminule Manuele Spargi izazvao je neočekivani zastoj na njenoj sahrani u Italiji. Nažalost, ovaj tragični događaj, u kojem je 56-godišnjakinja preminula nakon što je njen automobil sleteo u jezero Komo, pratio je niz neverovatnih okolnosti koje su odložile njen dostojanstveni oproštaj.

Četiri dana nakon nesreće, kada je trebalo da bude sprovedena na poslednje počivalište, do sahrane nije došlo zbog pogrebnika koji se izgubio. Ovaj 37-godišnjak je, umesto standardne rute autoputem, prešao preko zatvorenog Dordona, pravo u istočne Alpe. Bez signala na mobilnom telefonu, ostao je bez mogućnosti za kontakt s drugima, prisiljavajući ga na pokušaj samostalnog puta kroz sneg dubokih Alpa.

Na visini od oko 2.000 metara, vozilo je otkazalo, ostavljajući pogrebnika u teškoj situaciji. Usled nedostatka komunikacije i ekstremnih vremenskih uslova, on je nastavio pešačenje kroz snežne smetove duž gotovo deset kilometara. Srećom, stigao je do kolibe odakle je uspeo alarmirati gorsku službu spasavanja.

S obzirom na dramatičnost situacije, spasilački tim je stigao s motornim sankama, pronašao pothlađenog pogrebnika i pružio mu neophodnu pomoć. Zatim su ga prevezli na sigurno, dok je vozač mrtvačkog vozila prebačen u bolnicu u dolini, gde je njegovo stanje sada stabilno.

„Crkva je bila puna, ali kovčeg nikada nije stigao. Apsurdno je ne biti obavešten."

Prema informacijama „ Il Giorno “, greška u vožnji prouzrokovala je smrt žene. Ona je želela da svoj novi "nissan Kashkai", koji je retko vozila, stavi u hod unazad na parkingu, ali ga je prebacila u prvu. Automobil je odleteo i pao oko 30 metara u vodu. U automobilu su bili i njen suprug Enriko (60) i još jedan rođak (79). Obojica su preživela i nalaze se u kritičnom stanju.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike