Preokret u slučaju otmice milijarderkine dece: Majka se oglasila nakon dramatičnog kidnapovanja

03.01.2024

11:53

0

Mališani s godinama živeli sa ocem, koji je povređen u pokušaju da spreči kidnapere da ih odvedu

Preokret u slučaju otmice milijarderkine dece: Majka se oglasila nakon dramatičnog kidnapovanja
Copyright Profimedia

Najspektakularnija otmica dece u skorije vreme odigrala se kao krimi drama. Stefan Hansel (49), razvedeni suprug milijarderke Kristine Blok (49), provodio je Novu godinu u Danskoj sa decom Klarom (13) i Teodorom (10) u gradu Gravenštajn kada su mu deca oduzeta.

Mališani već godinama tamo žive sa ocem, dok se za to vreme vodi rat između bivših partnera oko starateljstva.

Sada se ispostavilo da je Kristina Blok, koja je u vezi sa poznatim sportskim voditeljem Gerhardom Delingom (64), angažovala tim za otmice da joj dovede decu u Nemačku.

To se dogodilo u 17 minuta iza ponoći. Klara i Teodor su dočekali Novu godinu sa svojim ocem i prisustvovali su vatrometu sa njim kada je došlo do otmice.

- Iznenada je osam ljudi obučenih u crno iskočilo iz dva automobila nemačkih registarskih tablica. Zgrabili su decu i stavili ih u dva vozila za bekstvo. Potom su bez svetla i punom brzinom odjurili ka auto-putu - opisao je očevidac dramatične scene koje su se odigrale ispred restorana „Kafeodoro“.

Profimedia
Kristina Blok

Kidnaperi dece pobegli su u Citroenu DS7 Crossback i Mercedesu A klase, koji su, prema informacijama policije, bili iznajmljeni. Otac Stefan Hansel, koji je tri godine živeo sa decom u kući udaljenoj samo 150 metara od mesta zločina u Gravenštajnu, oboren je na zemlju sa masnicom ispod oka.

O otmici su pisali svi svetki mediji dok je javnost bila zabrinuta za dobrobit otete dece.

Međutim, u utorak se oglasila majka mališana, rekavši da su deca na bezbednom.

- Deca su sa mnom i dobro su. Molim za razumevanje što u ovom trenutku neću davati dalje izjave, prvenstveno iz brige za dobrobit moje dece - rekla je milijarderka.

Ona je ćerka Eugena Bloka, koji je osnovao svoj lanac restorana 1968. godine. Sada ima 55 „Blockhouse” restorana širom Evrope.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike