Horor! Policija ubila majku devojčice na njene oči, žena ih pozvala jer je dečko napao nju i njenu ćerku (VIDEO)

30.12.2023

13:45

0

Snimak drame objavljen je skoro punih mesec dana kasnije

Horor! Policija ubila majku devojčice na njene oči, žena ih pozvala jer je dečko napao nju i njenu ćerku (VIDEO)
Copyright Printscreen Youtube/Los Angeles County Sheriff's Department

Policija Los Anđelesa objavila je uznemirujući snimak sa kamere uniformisanog policajca koji je upucao 27-godišnju Niani Finlajson.

Niani je pozvala policiju zbog porodičnog nasilja, ali umesto pomoći, dobila je metke.

U snimku nastalom  4. decembra jasno se vidi trenutak kada policajac Taj Šelton otvara vatru na Niani, pucajući četiri puta samo nekoliko sekundi nakon što je ušao u njenu kuću. Ovo je izazvalo ogorčenje među građanima, a onda i talas protesta.

Niani je pre ubistva pozvala policiju jasno izražavajući hitnost situacije: "Neće da izađe iz moje kuće. Neće da me ostavi na miru. Treba mi policija, odmah!", vrištala je, dok je advokat Nianine porodice otkrio da je bila žrtva nasilja bivšeg dečka.

U policijskom snimku čuju se krici Niani i njenog deteta (9) dok policija pristiže. Devojčica je stajala pored Niani, rekavši da ju je muškarac povredio, dok je njena majka držala nož, objašnjavajući da ju dečko napao i da hoće da ga izbode jer joj je napao i dete.

Tada je policajac Šelton, umesto da primeni neagresivne metode rešavanja sukoba, ispalio četiri hica u nju na oči njene ćerkice.

- Ne, ne, zašto ste pucali - čuje se kako je tada uzviknuo njen dečko.

Niani je prevezena u bolnicu, gde je proglašena mrtvom.

Policija nije objavila snimak koji bi otkrio šta se tačno dogodilo odmah nakon pucnjave, nego tek u petak, a u njemu se pravda da je Niani držala dečka jednom rukom dok je drugoj držala nož kojim je lako mogla da ga ubije, zbog čega je policajac morao da reaguje.

Njen bivši dečko je priveden zbog nasilja nad decom i ometanja policajca u vršenju dužnosti.

Ovo nije prvi put da je policajac Šelton umešan u ovakve slučajeve, pišu američki mediji. Prethodno je bio umešan u ubistvo Majkla Tomasa 2020. godine, takođe prilikom intervencije zbog porodičnog nasilja. Iako snimak tog ubistva nije dostupan, partnerka žrtve tvrdi da je Tomasa ubio dok je on pokušavao da spreči policiju da uđe u njihov dom.

Tomas je bio nenaoružan, ali mu je Šelton svejedno pucao u grudi, zbog čega nikad nije bio procesuiran.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike