Skandalozna "skoro gola" žurka šokirala Rusiju! Reper došao s čarapom na penisu, pa uhapšen, među obnaženima bio i pevač poznat u Srbiji

28.12.2023

13:39

0

Zapava kojoj je prisustvovao niz ruskih poznatih ličnosti održana je u elitnom moskovskom klubu

Skandalozna "skoro gola" žurka šokirala Rusiju! Reper došao s čarapom na penisu, pa uhapšen, među obnaženima bio i pevač poznat u Srbiji
Anastasija Ivelejeva - Copyright Profimedia

Anastasija Ivlejeva, popularna ruska blogerka koja je bila domaćin prošlonedeljne zloglasne „skoro gole“ zabave u Moskvi, koja je razbesnela i vlasti i društvo, izvinila se zbog neprikladnih slika koje su procurile u javnost i rekla da će sav prihod od prodaje karata ići u dobrotvorne svrhe.

Žurka kojoj je prisustvovao niz ruskih poznatih ličnosti održana je u elitnom moskovskom klubu prošle srede i imala je strogi kodeks oblačenja koji je šokirao širu javnost i izazvao osudu vladinih zvaničnika. Karte su navodno prodavane za milion rubalja (10.900 dolara).

U video-poruci objavljenoj na Instagramu u nedelju Ivlejeva je objasnila da se događaj sastoji iz dva dela i da je posvećen objavljivanju Plajboj fotografija koje je snimila 2022. godine kada je bila glavni urednik ruskog izdanja. Umetničko delo na kojem su bile žene različitog porekla „koje se nisu plašile da pokažu lepotu svog tela“, trebalo je da se pojavi na naslovnoj strani časopisa, što se nije materijalizovalo nakon što je Plejboj napustio tržište.

Profimedia
 

- Gotovo dve godine pokušavam da preuzmem sadržaj koji sam napravila i objavim ga u Rusiji. Uprkos zabranama izdavača, mogli smo da uzmemo svoj rad za sebe. To je bio moj cilj i ostvarila sam ga - rekla je blogerka i dodala da je prvog dana manifestacije održana privatna prezentacija, dok su drugog dana prodate karte, što je privuklo 1.500 ljudi.

Ivleeva je dalje rekla da je kodeks oblačenja žurke u skladu sa temom događaja i formatom privatne zabave.

Nikolaj Vasiljev, reper poznat kao Vacio, pojavio se na događaju samo sa Balensijaginom čarapom na penisu, što je posebno razbesnelo javnost, a Ivlejeva je rekla da je upozoren da je to neprihvatljivo čak i za privatni događaj, ali uprkos upozorenju, on je odlučio da rizikuje, zbog čega je završio na 15 dana u zatvoru zbog kršenja javnog reda i mira.

Burne reakcije

Izvinjenje Ilejeve nije zadovoljilo javnost i vlast, koji su imali najnegativnije komentare, posebno zbog rata koji Rusija skoro pune dve godine vodi dok se oni zabavljaju na neprikladan način.

 

 

- U zemlji se vodi rat, ali ove zveri, ološ, organizuju sve ovo, ove zveri koje nije briga šta se dešava - rekao je na “Telegramu” Vladimir Solovjov, najistaknutiji ruski TV propagandista.

- Cinično je održavati takve događaje u vreme kada naši momci ginu u Ukrajini i mnoga deca gube očeve - rekla je Jekaterina Mizulina, direktorka Ruske lige za siguran internet, tela osnovanog sa podršku vlasti.

- Naši vojnici na prvoj liniji definitivno se ne bore za ovo - dodala je ona.

Izvinjenja poznatih ličnosti zbog učešća na zabavi

Mnogi poznati učesnici zabave javno su se izvinjavali, uključujući novinarku Kseniju Sobčak čiji je pokojni otac Anatolij nekada bio Putinov prijatelj i šef.

 

 

- Ako je ikog uvredila moja pojava, izvinjavam se zbog toga. Ne želim da uzrokujem mržnju i bes ka sebi i drugim umetnicima zbog ovog glupog incidenta - rekla je ona.

U utorak je Filip Kirkorov, ruski kralj popa, molio naciju za oproštaj.

- U svačijem životu postoje trenuci kad prođete kroz pogrešna vrata. U ovim teškim, herojskim vremenima, umetnik mog kalibra, narodni umetnik, ne može i treba da bude tako neodgovoran kad učestvuje u raznim dešavanjima – rekao je on.

Pevačica Lolita rekla je na snimku da nije očekivala bes zbog “skoro nage” žurke, dodajući da se njeni koncerti sada otkazuju, a da su pojavljivanja u unapred snimljenim TV emisijama za novogodišnju noć izbačena iz programa.

 

 

Ruski pevač Dima Bilan, poznati učesnik Evrovizije koji je pobedio na ovom takmičenju kada je ono održano u Beogradu 2008. godine, podelio je javno izvinjenje u utorak, navodeći da njegova pojava na žurki “nije odraz onog što je on”.

- Savršeno razumem otpor naših ljudi, posebno naših momaka koji nas brane na linijama fronta – rekao je on, dodajući da redovno donira u proratne svrhe i nastupa za porodice ruskih vojnika, kao i da “nije mogao unapred da zna šta će drugi gosti da nose”.

 

Organizatorki žurke, Ivlejevoj, sada preti zatvor. Vlasti su pokrenule poresku inspekciju protiv influenserke. U tužbi se traži milijardu rubalja (oko 10 miliona evra) za uzrokovanje “emotivne štete”. Ukoliko bude osuđena za izbegavanje poreza, preti joj pet godina zatvora. Preko 20 ljudi potpisalo je grupnu tužbu u kojoj se od nje traži da uplati taj novac na račun proratne dobrotvorne organizacije.

 

 

Sud koji je osudio repera Vacia zbog huliganizma i gej propagande presudio je da je žurka Ivlejeve širila “propagandu o netradicionalnim seksualnim odnosima”.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike