Hamas objavio snimak troje starijih talaca: "Ne razumemo zašto smo napušteni" (VIDEO)

19.12.2023

09:49

0

"Mi smo generacija koja je izgradila temelje Izraela"

Hamas objavio snimak troje starijih talaca: "Ne razumemo zašto smo napušteni" (VIDEO)
Troje starijih Izraelaca moli za oslobađanje iz Gaze - Copyright Printscreen/Hamas/Qassam Brigades

Naoružano krilo Hamasa objavilo je jednominutnu video poruku na nalogu na Telegramu, u kojoj troje starijih izraelskih talaca moli za oslobađanje.

Jedan od njih, koji se predstavio kao Hajem Peri, star 79 godina, naveo je da ga drže zajedno sa drugim starijim taocima sa hroničnim bolestima, kao i da svi žive u veoma teškim uslovima.

On je govorio na hebrejskom, a bio je u društvu još dva starija muškarca Jorama Mecgera (80) i Amirama Kupera (84). 

- Mi smo generacija koja je izgradila temelje Izraela i pokrenuli smo našu vojsku, pa stoga ne razumemo zašto smo ovde napušteni - rekao je on.

U nastavku snimka zatražio je da on i njegovi sapatnici budu oslobođeni, bez obzira na cenu i bez ikakvih uslova, jer "ne žele da budu žrtve kao direktna posledica vojnih vazdušnih napada Izraelskih odbrambenih snaga (IDF)".

Izraelski mediji nisu prikazali ovaj snimak zato što se smatra da je sve to deo Hamasove propagande, a izraelska vojska je osudila njegovo objavljivanje.

- Haime, Jorame i Amirame, nadam se da me možete čuti. Znajte ovo, činimo sve, sve, da vas bezbedno vratimo - poručio je portparol IDF Danijel Hagari. 

Ipak, porodica jednog taoca je zatražila od Izraela da odustanu od svih planova osim od vraćanja talaca, čak i ako to znači da se rat mora prekinuti.
 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike