Putinov dvojnik se pojavio na njegovoj konferenciji! Postavio ruskom predsedniku pitanje na koje je dao kratak odgovor (VIDEO)

14.12.2023

14:05

0

Obratio mu se putem video-snimka

Putinov dvojnik se pojavio na njegovoj konferenciji! Postavio ruskom predsedniku pitanje na koje je dao kratak odgovor (VIDEO)
Copyright Printscreen Twitter/ThisIsAndro

Tokom godišnje konferencije "Direktna linija", koju ruski predsednik Vladimir Putin tradicionalno održava u decembru, pojavio se njegov dvojnik.

Reč je o dvojniku koga je stvorila veštačka inteligencija, a koji se lideru Ruske Federacije obratio putem snimka i postavio mu pitanje.

- To je moj prvi dvojnik - rekao je kroz šalu Putin, ujedno odgovarajući na njegovo pitanje kako komentariše navode da ima nekoliko dvojnika.

Pričajući o razvoju veštačke inteligencije, odgovorio je na pitanje devojčice koju je interesovalo da će AI moći da zameni naše najdraže, njenu baku na primer.

-  Baku niko neće moći da zameni - rekao joj je Putin.

- Razvoj veštačke inteligencije nije moguće zaustaviti, kao ni razvoj najvišeg njenog vida, koji bi joj omogućio da oseća mirise i ukuse i da razvija samu sebe. To znači da je onda potrebno da se uspostavi prevlast nad veštačkom inteligencijom, odnosno da se nađe način da se njome upravlja - kazao je ruski lider, dodajući da bi voleo da Rusija postane jedan od lidera u ovoj oblasti.

- Šta će se posle dešavati - kakva je budućnost, to niko ne zna. Takva je realnost danas - dodao je.

Ruski lider je takođe naglasio potrebu za razgovorima i dogovorima između lidera u ovoj oblasti kako bi se izbegle potencijalno opasne situacije po čovečanstvo.

- Tako je bilo i kada se nuklearna energija iskoristila za pravljenje nuklearne bombe, pa su sve države onda shvatile da moraju da se dogovaraju - zaključio je Putin.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike