Rusija kaznila Google sa 800.000 rubalja: Krivac - snimak na Youtube

06.12.2023

18:33

0

Gugl je proglašen krivim za administrativni prekršaj iz dela drugog člana zakona 13.50 Zakona o upravnim prekršajima Ruske Federacije - piše u saopštenju

Rusija kaznila Google sa 800.000 rubalja: Krivac - snimak na Youtube
Ilustracija - Copyright Profimedia

Taganski sud u Moskvi kaznio je kompaniju Google sa 800.000 rubalja zbog odbijanja da ograniči pristup video snimku na Youtube koji sadrži informacije zabranjene na teritoriji Rusije, prenosi RIA.

- Gugl je proglašen krivim za administrativni prekršaj iz dela drugog člana zakona 13.50 Zakona o upravnim prekršajima Ruske Federacije i osuđen je na administrativnu kaznu od 800.000 rubalja - piše u saopštenju.

Kako podseća Roskomnadzor, ruska federalna služba za nadzor u oblasti telekomunikacija, informacionih tehnologija i masovnih komunikacija, Zakon o kontroli društvenih mreža je na snazi od februara 2021. godine.

U skladu s tim, platforme su u obavezi da samostalno identifikuju i blokiraju infomacije zabranje za distribuciju u Rusiji i imaju obrazac za povratne informacije korisnika koji naiđu na takav sadržaj, i u skladu s tim, godišnje objavljuju izveštaj o rezultatima rada u ovoj oblasti.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike