Ovo ima samo u Americi! Prekoračio brzinu, pa dobio kaznu od 1,4 miliona - ostao u šoku!

13.11.2023

23:13

0

Autor: Lj. S.

Zvaničnici Savane kažu da svako ko je uhvaćen da vozi više od dozvoljene brzine mora da se pojavi na sudu

Ovo ima samo u Americi! Prekoračio brzinu, pa dobio kaznu od 1,4 miliona - ostao u šoku!
Ilustracija - Copyright Profimedia

Konor Kejto iz Džordžije ostao je u šoku kada je dobio kaznu od 1,4 miliona dolara zbog prekoračenja brzine. On je zatim pozvao sud misleći da je cifra greška u kucanju, ali kaže da mu je rečeno da ili mora da plati ili da se pojavi na sudu u decembru.

Kako on tvrdi, policija u Savani zaustavila ga je u septembru zbog vožnje od 145 kilometara na sat u zoni gde je dozvoljena brzina kretanja od 89 kilometara na sat. 

Zvaničnici Savane kažu da svako ko je uhvaćen da vozi više od dozvoljene brzine mora da se pojavi na sudu, gde će sudija odrediti stvarnu kaznu.

Brojka koju je Kejto primio je "placeholder" (predlog koji se privremeno stavlja u dokument prom. aut), i koji je automatski generisan softverom koji koristi lokalna vlast za ovakve prekršaje, objašnjavaju iz Vlade Savane. 

Džošua Pikok, portparol gradske vlade, napominje da stvarna novčana kazna ne može biti veća od 1.000 dolara, plus troškovi koje zahteva država.

- Mi ne izdajemo taj "placeholder" kao pretnju da bilo koga uplašimo. Ako je neka osoba čula drugačije to nije istina - rekao je Pikok za Asošijeted pres.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike