Tramp kažnjen sa 5.000 dolara zbog omalovažavajuće objave na mreži Istina

21.10.2023

00:30

0

Tramp je kažnje nakon što je omalovažavajuća objava na društvenoj mreži Istina

Tramp kažnjen sa 5.000 dolara zbog omalovažavajuće objave na mreži Istina
Donald Tramp - Copyright AP Photo/Seth Wenig

Bivši predsednik SAD Donald Tramp kažnjen je danas sa 5.000 dolara zbog objave na njegovoj društvenoj mreži Istina u vezi sa suđenjem u Njujorku

Tramp je kažnje nakon što je omalovažavajuća objava na društvenoj mreži Istina o ključnom sudskom osoblju u slučaju građanske prevare preuveličavanjem vrednosti imovine u Njujorku stajala na sajtu njegove kampanje nedeljama nakon što je sudija naredio da se izbriše.

Sudija Artur Engoron je za sada izbegao da akt Trampa smatra nepoštovanjem suda, ali je zadržao pravo da to učini i možda mu izrekne i zatvorsku kaznu ako ponovo prekrši ograničenu naredbu koja zabranjuje ljudima koji učestvuju u slučaju lične napade na sudsko osoblje, preneo je AP.    

Engoron je u pisanoj presudi naveo da je kaznio Trampa samo nominalnom sumom jer je ovo "prvi put da je prekršena naredba", a Trampovi advokati su istakli da je objava ostala na sjatu nehotice.  

On je naveo da će buduća kršenja, bilo namerna ili nenamerna, biti podvrgnuta daleko strožijim sankcijama, koje mogu uključivati veće finansijske kazne, ocenu da Donald Tramp  nepoštuje sud i mogu dovesti do njegovog eventualnog zatvaranja.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike