Da se raznese još ponešto pre primirja: Isplivao snimak Izraelaca koji slave dok granate ruše zgrade sat vremena pre pauze (VIDEO)

24.11.2023

10:35

0

Na meti su navodno bili tuneli Hamasa

Da se raznese još ponešto pre primirja: Isplivao snimak Izraelaca koji slave dok granate ruše zgrade sat vremena pre pauze (VIDEO)
Copyright Printscreen Twitter/bokeralmog

Dopisnik izraelske stanice Kanal 13 Almog Boker objavio je na internetu video-snimak u kom se vidi kako izraelski vojnici izdaleka slave dok granata uništava niz zgrada na severu Pojasa Gaze u poslednjem satu pre početka primirja.

- U poslednjih sat vremena pre prekida vatre snage IDF uništile su trasu podzemnih tunela i više tunelskih šahtova u zoni bolnice Al Šifa. Ovako to izgleda i zvuči - napisao je Boker uz snimak.

Izrael je pojačao bombardovanje Gaze tokom noći pre početka četvorodnevne pauze u sedam ujutro.

Dogovor o primirju podrazumeva oslobađanje talaca koje je Hamas oteo tokom napada 7. oktobra, kao i puštanje palestinskih zatvorenika koje je Izrael uhapsio.

Kako je rekao portparol ministarstva Madžid Al-Ansari, prva grupa od 13 talaca koje drži Hamas biće puštena iz Pojasa Gaze u 16 časova, a u toj grupi je, kako je istakao, 13 žena i dece.

Za četiri dana biće pušteno ukupno 50 od više od 200 talaca koje drži militantna grupa.

Čim je primirje stupilo na snagu, u Pojas Gaze je počela da stiže humanitarna pomoć.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike