Prvi snimak eksplozije na Nijagarinim vodopadima! Ima mrtvih, FBI istražuje da li se radi o terorističkom napadu (VIDEO)

22.11.2023

21:09

0

Autor: Lj. S.

Zbog eksplozije četiri američko-kanadska granična prelaza u regionu su zatvorena

Prvi snimak eksplozije na Nijagarinim vodopadima! Ima mrtvih, FBI istražuje da li se radi o terorističkom napadu (VIDEO)
Copyright Tanjug/AP/Aaron Lynett

Dve osobe poginule u eksploziji automobila koja se dogodila danas popodne prema lokalnom vremenu na mostu "Duga", na graničnom prelazu SAD i Kanade u blizini Nijagarinih vodopada.

Zbog eksplozije četiri američko-kanadska granična prelaza u regionu su zatvorena.

Izvori su rekli za CBS da se u ovom trenutku čini da je to bio nameran čin, ali nikakvi motivi ili identiteti nisu potvrđeni.

Tanjug/Derek Gee The Buffalo News via AP
 

Kanadski ministar javne bezbednosti zemlje, Dominik LeBlan, tvrdi da njihovi zvaničnici dobijaju "kontradiktorne informacije" o incidentu.

LeBlan dodaje da Kanada za sada ne može da potvrdi odakle je automobil došao.

- Ovo je očigledno veoma ozbiljna situacija - kaže on i dodaje da kanadske agencije čine sve što mogu da osiguraju bezbednost javnosti.

On dodaje da očekuje da će uskoro razgovarati sa svojim američkim kolegama iz Odeljenja za unutrašnju bezbednost.

Na most stigli i psi tragači 

Jedan zaposleni u hotelu "Nijagara", koji je udaljen samo dva bloka od mosta na američkoj strani, rekao je za BBC da su vlasti počele da evakuišu određena područja.

Takođe, psi tragači su počeli da češljaju područje.

Policija je saopštila televiziji NBC da nikakav eksploziv nije pronađen u automobilu, a slučaj se ne posmatra kao terorizam.

Podsetimo, automobil je eksplodiralo na mostu koji povezuje SAD i Kanadu u blizini Nijagarinih vodopada, saopštio je FBI, a prenosi BBC.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike