Eksplozija u Uzbekistanu se osetila na daljini od 40 kilometara, snimljen i trenutak praska! Ima poginulih, povređene 162 osobe (VIDEO/FOTO)

28.09.2023

10:14

0

Požar koji je usledio i dalje se gasi

Eksplozija u Uzbekistanu se osetila na daljini od 40 kilometara, snimljen i trenutak praska! Ima poginulih, povređene 162 osobe (VIDEO/FOTO)
Copyright Profimedia

U eksploziji u Taškentu u Uzbekistanu stradala je najmanje jedna osoba, dok su 162 povređene. Prema izveštaju vlasti Uzbekistana, do eksplozije i požara došlo je u skladištu u blizini aerodroma.

Eksplozija, koja se desila rano jutros u 2.43 po lokalnom vremenu, razbila je prozore u obližnjim stambenim blokovima.

Očevici navode da se eksplozija osetila na udaljenosti većoj od 40 kilometara, a na društvenim mrežama pojavili su se stravični snimci u kojima se čuje jačina eksplozije.

Jedan tinejdžer je preminuo nakon što ga je pogodio prozorski okvir koji je pao, navodi se u zvaničnom saopštenju uzbekistanskih vlasti. Takođe se ističe da su 24 osobe hospitalizovane, ali da su van životne opasnosti, dok je 138 osoba zadobilo lakše povrede.

Letovi na međunarodnom aerodromu u Taškentu nastavljeni su normalno, prema obaveštenju uprave aerodroma, koje je prenela agencija Rojters.

Lokalni mediji su izvestili da je na licu mesta intervenisalo 16 vatrogasnih i spasilačkih ekipa kako bi se suzbio požar koji je izbio u jednom od skladišta u gradskoj četvrti Sergeli, blizu aerodroma.

Trenutno uzrok eksplozije ostaje nepoznat, a ministarstvo za vanredne situacije je obavestilo javnost da se sprovodi istraga radi utvrđivanja uzroka incidenta.

Na mestu eksplozije i u njenoj blizini vatrogasci nastavljaju sa potpunim gašenjem požara. Požar je lokalizovan oko 5.00 časova po lokalnom vremenu, a komunalne službe rade na čišćenju područja od posledica posledica eksplozije.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike