Francuski senator uhapšen zbog pokušaja silovanja! Drogirao poslanicu, pa hteo da je napastvuje

17.11.2023

13:09

0

Do navodnog incidenta došlo je u utorak uveče u Gerijuovoj kući

Francuski senator uhapšen zbog pokušaja silovanja! Drogirao poslanicu, pa hteo da je napastvuje
Copyright Profimedia

Francuski senator Žoel Geriju uhapšen je u svojoj kući u Parizu i podvrgnut policijskom ispitivanju zbog sumnji da je drogirao članicu parlamenta s namerom da je siluje ili seksualno napadne.

Geriju, političar desnog centra stranke Independants i senator Atlantske Loare, ima 66 godina i bio je potpredsednik komisije za spoljne poslove, odbranu i oružane snage u Senatu.

Prema izjavi francuskog tužilaštva datoj agenciji Frans pres (AFP), Geriju je ispitivan zbog sumnje da je dao supstancu osobi bez njenog znanja, s ciljem promene njenog stanja svesti ili kontrole nad postupcima, kako bi izvršio silovanje ili seksualni napad.

Do navodnog incidenta došlo je u utorak uveče u Gerijuovoj kući.

Žena koja je podnela tužbu ostala je anonimna, ali se navodi da je članica donjeg doma parlamenta, Nacionalne skupštine. Prema izveštaju AFP-a, ženi je pozlilo nakon što je pila iz čaše u Gerijeovom domu.

Naglašava se da nije bila u intimnoj vezi sa senatorom. Medicinski testovi su otkrili prisustvo ekstazija, a tokom pretresa Gerijeove kuće pronađena je ta supstanca.

Advokat Žoela Gerijua Remi-Pjer Draj izrazio je ljutnju zbog toga što su informacije došle do francuskih medija, naglašavajući da su medijski izveštaji daleko od objektivnosti. Draj nije pružio dodatne informacije o slučaju iz poštovanja prema svom klijentu i ženi koja je podnela žalbu.

Geriju, bankar, izabran je u senat 2011. godine i potpredsednik je njegove komisije za spoljne poslove, odbranu i oružane snage.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike