Skandal na danskom dvoru: Spekuliše se da je prestolonaslednik prevario ženu sa rijaliti zvezdom, a sada su sve oči uprte u njih (FOTO)

09.11.2023

13:22

0

Autor: M.M.

Princeza Meri i princ Frederik boravili su u Španiji, pa su sve oči bile uprte u njih

Skandal na danskom dvoru: Spekuliše se da je prestolonaslednik prevario ženu sa rijaliti zvezdom, a sada su sve oči uprte u njih (FOTO)
Danski princ i princeza - Copyright Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix via AP

Danska princeza Meri i njen suprug prestolonaslednik Frederik ugostili su španski kraljevski par, kralja Felipa VI i kraljicu Leticiju.

Dva para imaju gust raspored narednih dana i pod budnim su okom medija.

Iako se na Merinom licu ne ocrtavaju nikakve emocije, na fotografijama se vidi određena distanca između nje i Frederika, koja u prošlosti nije bila primetna. 

Naime, njen suprug, princ Frederik, optužen je za preljubu!

Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix via AP
 

Pre samo nekoliko dana časopis "Lecturas" objavio je fotografije danskog prestolonaslednika sa meksičkom rijaliti zvezdom Henovevom Kazanovom (47).

U utorak uveče, princeza Meri (51) i princ Frederik (55) izašli su u muzej Gliptoteket u Kopenhagenu sa Frederikovom majkom, kraljicom Margaretom i njegovom tetkom, princezom Benediktom, tokom španske državne posete Danskoj.

Oni su posetili izložbu "Hoakin Sorola – Svetlost u pokretu" nakon čega je usledila večera.

Izlazak se dogodio usred afere koja potresa kraljevsku porodivu jer se spekuliše o navodnoj prevari danskog plemića.

Prema magazinu "Hola!" glasine o romansi pojavile su se nakon što su španski mediji objavili fotografije prestolonaslednika Frederika sa filantropom, manekenkom i TV ličnošću Henovevom Kazanovom (47) tokom njegovog privatnog putovanja u Madrid.

Oni su pisali o njihovom zajedničkom obilasku Pikasove izložbu u Nacionalnom muzeju Tisen-Bornemisa. Njih dvoje su nakon toga prošetali parkom i zajedno večerali u srcu grada.

Do izlaska je navodno došlo zato što se razboleo zajednički prijatelj koji je prvobitno trebalo da prati Frederika u Madridu i zamolio je Henovev Kazanovu, koji je stručnjak za Pikasovu umetnost, da ode umesto njega.

Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix via AP
 

Kazanova je demantovala ove glasine i najavila da će angažovati advokate:

- Odlučno poričem izjave koje ukazuju na romantičnu vezu između princa Frederika i mene. Svaka izjava ovog tipa ne samo da je potpuno neistinita, već i iskrivljuje činjenice na zlonameran način. Ovo je već u ruke mojih advokata, koji će se pobrinuti za odgovarajuće korake da zaštite moje pravo na čast, istinu i privatnost.

Danski sajt Dagens.com navodi da je putovanje princa Frederika u Španiju palo dok je njegova supruga bila u Njujorku na Dan Ujedinjenih nacija.

 

 

Ko je fatalna Kazanova?

Gospođa Kazanova je pripadnica meksičke aristokratije, ali živi u Španiji, a ranije se bavila glumom, te je učestvovala u jednom rijaliti šou. Ona je bila udata za španskog pisca Kajetana Martineza de Iruha, sa kojim ima i dvoje dece.

Jedan od pet sinova pokojne vojvotkinje od Albe, koja je bila jedan od najbogatijih evropskih aristokrata i direktan kraljevski potomak engleskog kralja Džejmsa II. Par se razveo 2008, ali su ostali u dobrim odnosima, a i dan danas se svakodnevno čuju.

Ljubav koja traje 19 godina

Prestolonaslednik Frederik i princeza Meri proslavili su u maju 19 godina braka i prvi put su se povezali kroz neočekivani susret!

Naime, upoznali su se u jednom baru u Sidneju u Australiji 2000. godine, gde je princ Frederik bio u poseti na Letnjim olimpijskim igrama.

Meri Donaldson, izvršna direktorka za oglašavanje u Australiji, zatekla je sebe da ćaska sa "Fredom".

Profimedia
 

"Nešto je kliknulo", objasnila je princeza Meri u intervjuu 2005. godine i dodala:

"Postojao je osećaj uzbuđenja".

Ubrzo nakon toga, Meri je saznala da razgovara sa prestolonaslednikom Danske, naslednikom 1.000 godina starog danskog prestola.

- Prvi put kada smo se sreli, rukovali smo se -rekla je i dodala da nije imala ideju o tome da je u pitanju princ od Danske! Pola sata kasnije, neko joj je prišao i rekao.

Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix via AP
 

Par je izlazio na daljinu pre nego što se verio i venčao u katedrali u Kopenhagenu 2004. godine, a u braku su dobili četvoro dece: princa Kristijana (18), princezu Izabelu (16) i 12-godišnje blizance princa Vinsenta i Džozefinu.

Bonus video:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike