"Taj poslanik sam bio ja": Bivši ministar pravde Velike Britanije uhapšen zbog silovanja i droge

26.10.2023

23:00

0

Krispin Blant je naveo u saopštenju da je uveren da će se istraga završiti bez optužbi

"Taj poslanik sam bio ja": Bivši ministar pravde Velike Britanije uhapšen zbog silovanja i droge
Krispin Blant - Copyright Profimedia

Poslanik britanske konzervativne partije Krispin Blant potvrdio je danas da je uhapšen zbog sumnje za silovanje i posedovanje droge.

Blant, bivši ministar pravde i bivši predsednik parlamentarnog odbora za spoljne poslove, naveo je u saopštenju da je uveren da će se istraga završiti bez optužbi, prenosi Tanjug.

On je rekao da je ranije prijavio pokušaj iznude u vezi sa istim incidentom i da je razgovarao sa policijom pre nekoliko nedelja.

 

 

- Potvrđujem da sam taj poslanik bio ja. Sama činjenica hapšenja zahteva formalno obaveštenje predsednika parlamenta, a zatim i mog glavnog šefa. Do sada sam dva puta intervjuisan u vezi sa ovim incidentom, prvi put pre tri nedelje, kada sam prvobitno prijavio zabrinutost zbog iznude. Drugi put je bio ranije jutros pod oprezom nakon hapšenja. Hapšenje je bilo nepotrebno jer sam i dalje spreman da u potpunosti sarađujem sa istragom za koju sam uveren da će se završiti bez optužbi. Ne nameravam ništa dalje da govorim o ovoj stvari dok policija ne završi istragu - dodao je Blant.

Blant je suspendovan i od njega je zatraženo da se drži dalje od parlamenta dok se policijska istraga ne završi, prenosi "Gardijan".

Ovo je poslednje u nizu hapšenja poslanika u vezi sa navodnim seksualnim zločinima.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike