Uhapšen Albanac u Budimpešti: Sumnja se da je u pitanju narko-bos sa Balkana (VIDEO)

16.11.2023

11:02

0

Osumnjičeni su drogu sa Kosova i Metohije i Albanije prevozili u Mađarsku i predavali mađarskim dilerima koji su je rasturali po zemlji

Uhapšen Albanac u Budimpešti: Sumnja se da je u pitanju narko-bos sa Balkana (VIDEO)
Mađarska policija - Copyright Pixabay

Mađarska policija uhapsila je 60-godišnjeg državljanina Albanije zbog sumnje da je sa sinom predvodio kriminalnu grupu koja je krijumčarila drogu u Mađarsku.

Antiteroristička jedinica mađarske policije privela je 10. novembra 60-godišnjeg Albanca osumnjičenog da je predvodio kriminalnu grupu koja je redovno krijumčarila drogu u Mađarsku.

Prema navodima iz istrage, osnovano se sumnja da je vođa balkanske narko-bande N.A. (60) sa sinom predvodio zločinačku organizaciju u kojoj su učestvovali i građani Mađarske.

Kako navode iz policije, osumnjičeni su drogu sa Kosova i Metohije i Albanije prevozili u Mađarsku, predavali mađarskim dilerima koji su je rasturali po zemlji, a potom je mađarska državljanka nosila novac narkobosu N. A. koji je boravio u Srbiji.

Uglavnom se krijumčario kanabis u Mađarsku, a jedna pošiljka sadržala je 10 kilograma ove droge, navode u policiji.

 

 

Vođa ove bande je već bio osuđen u Mađarskoj na sedam godina zatvora za druga krivična dela, te je bio proteran iz te zemlje na osam godina. Nakon odluženja kazne prošlog leta je nestao, tražile su ga mađarske vlasti, a protiv njega je bila raspisana i međunarodna poternica.

Mađarska policija navodi da je za njim tragala i srpska policija jer se sumnjiči da je član kriminalne organizacije koja je preko Srbije krijumčarila heroin, kokain i kanabis u Evropsku uniju.

Tokom saradnje sa srpskom policijom, mađarske kolege došle su do saznanja da se N. A. možda nalazi u Mađarskoj.

Zbog sumnje da poseduje oružje, angažovana je Antiteroristička jedinica mađarske policije koja ga je uhapsila 10. novembra u Budimpešti.

Mađarska policija izvršila je pretrese na lokacijama koje su povezane sa osumnjičenim i zaplenila imovinu za koju se sumnja da je relevantna za ovaj slučaj.

Osumnjičeni Albanac je ispitan, a sud mu je odredio pritvor.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam/RTS

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike