Sara (13) nađena posle 7 dana u stanu starijeg muškarca: Otkriveno da je drogirana i silovana, sumnja se da ju je ucenjivao

15.11.2023

15:56

1

Prema izvorima iz istrage, imala je nesuglasice sa roditeljima početkom meseca, što je rezultiralo njenom odlukom da napusti dom

Sara (13) nađena posle 7 dana u stanu starijeg muškarca: Otkriveno da je drogirana i silovana, sumnja se da ju je ucenjivao
Copyright Privatna arhiva

Trinaestogodišnja Sara M., koja je nestala 7. novembra, pronađena je u utorak u kući starijeg muškarca u centru Sigeta u Rumuniji.

Nakon prvih pregleda koji su obavljeni utvrđeno je da je devojčica bila žrtva silovanja, a sumnja se da je za to vreme bila pod uticajem droga.

Kuću osumnjičenog (34) u kojoj se devojčica nalazila pronašao je komandir policijske stanice nakon dojave o tome gde se ona nalazi.

Prema izvorima iz istrage, Sara je imala nesuglasice sa roditeljima početkom meseca, što je rezultiralo njenom odlukom da napusti dom. Komunikacija sa osumnjičenim je navodno dovela do toga da je posetila njegovu kuću, gde se pretpostavlja da je bila izložena kontinuiranom drogiranju. Postoji sumnja da je osumnjičeni planirao da je proda u belo roblje.

Nestanak Sare roditelji su prijavili istog dana i odmah je pokrenuta masovna potraga uz pomoć helikoptera, dronova i čamaca. Uprkos intenzivnim naporima, devojčica nije bila pronađena sve do 13. novembra.

Njeni roditelji su u očaju ponudili nagradu od 10.000 evra onome ko bude imao informacije koje će odvesti do nje.

Profimedia
 

Florin Ciobanu, komandir stanice u Sigetu ispričao da je da je devojčica bila istraumirana i prestravljena kad ju je našao. Prema njegovim rečima, devojčicu je zatekao u kući osumnjičenog kako sedi na dušeku na podu.

- Kada sam je pronašao, ustala je i poletela mi u zagrljaj. Videlo se da je dete preplašeno, traumatizovano. Kada sam je ugledao, iskreno, srce mi je stalo. Nisam verovao da je tu... Bio sam presrećan što sam je pronašao - ispričao je Ciobanu.

Sara je ubrzo prebačena u bolnicu gde joj se pruža medicinska i psihijatrijska pomoć.

Postoje različite verzije priče kako je devojčica završila u kući osumnjičenog, pa će istraga utvrditi tačne okolnosti. Policija razmatra da li je Sara dobrovoljno otišla u dom osumnjičenog ili je bila primorana. Takođe, istražuju se i tvrdnje da je slala eksplicitne fotografije osumnjičenom, koji ih je možda koristio kao sredstvo ucene.

Osumnjičeni je priveden, a određeno mu je zadržavanje u trajanju od 24 sata. U sredu će biti saslušan u tužilaštvu. Sarina porodica se zahvalila svima koji su doprineli pronalaženju njihove ćerke i izrazila nadu da će se devojčica što pre oporaviti.

 

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike