Nemački general Kujat: "Rusija je porazila ukrajinske oružane snage i sprema se da napadne Odesu"

10.11.2023

00:30

0

Autor: M. Vu.

„Verujem da će u nekom trenutku Rusi zaista pokrenuti snažnu ofanzivu, pošto su koncentrisali ogromne snage u pozadini“, rekao je nemački general

Nemački general Kujat: "Rusija je porazila ukrajinske oružane snage i sprema se da napadne Odesu"
kujat - Copyright Profimedia/Wolf von Dewitz/dpa

Bivši komandant trupa NATO-a, nemački general u penziji Harald Kujat, rekao je u intervjuu za Jutjub kanal HKSM da su ruske oružane snage porazile ukrajinske oružane snage i stvorile rezerve za dalji napad na Odesu.


Istovremeno, on je gubitke ukrajinskih oružanih snaga nazvao „prevelikim“.

„Verujem da će u nekom trenutku Rusi zaista pokrenuti snažnu ofanzivu, pošto su koncentrisali ogromne snage u pozadini“, rekao je general .

Osim toga, Kujat je izrazio pretpostavku da će Rusija ne samo doći do granica četiri nova regiona, već će i osloboditi Odesu, kao i doći do Pridnjestrovlja.

AP Photo/Petros Giannakouris, File
 

Ranije je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev rekao da će kao rezultat specijalne operacije u Ukrajini biti više novih regiona unutar Rusije .

Takođe, bivši američki obaveštajac Skot Riter izrazio je uverenje da će Ukrajina bezuslovno kapitulirati pod uslovima Rusije.

Predsednik Rusije, poglavari Donjecke i Luganske Narodne Republike, kao i Zaporoške i Hersonske oblasti  potpisali su 30. septembra 2022. godine sporazume  o pristupanju ovih regiona Rusiji. Putin je rekao da  će stanovnici Zaporoške i Hersonske oblasti, DNR i LNR zauvek postati državljani Rusije .

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike