Peskov: Hteli su da brišu noge o nas, ali stvari su se promenile, Rusija završava rat u Ukrajini

04.11.2023

19:00

0

Još jedna od laži Zapada je akcija poput eksplozije Severnog toka koja je istorijski mogla da bude povod za rat, rekao je portparol Kremlja

Peskov: Hteli su da brišu noge o nas, ali stvari su se promenile, Rusija završava rat u Ukrajini
Dmitrij Peskov - Copyright Profimedia

Kad si slab o tebe svi brišu noge, to je Kolektivni zapad pokušao sa Rusijom dok je bila slaba, međutim, stvari su se promenile, ističe portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

"Sve što postižemo radimo da bismo bili jaki, svako od nas treba da je jak, a ako svako od nas bude jak bićemo jača država", poručio je Peskov omladini na saveznom obrazovnom maratonu "Znanje".

"Svet je tako napravljen da istina uvek uverljivije zvuči kad je govori neko jak, i država u tom slučaju. Ako želimo da svet čuje istinu, treba da budemo jaki", ističe on.

Rusija nije oduvek bila jaka, nekada je bila slaba, prošla je kroz slom SSSR-a, imala je mnogo grešaka, podsetio je.

Naglasio je da Rusija nije započela rat u Ukrajini, ali da ga ona završava.

"Kao što je rekao naš predsednik, mi nismo započinjali rat, ali ga dovršavamo. To je veoma važna fraza koju treba svima preneti, svim našim prijateljima širom sveta", rekao je Peskov i doda da osam godina Zapad nije želeo da čuje ljude koji su živeli na Donbasu.

"Prošli smo romantizam u odnosu sa zemljama Kolektivnog zapada verujući da su to odnosi puni uzajamnog poštovanja, verovali smo im da će nam pomoći i da ćemo zajedno da živimo u jedinstvenom harmoničnom svetu. Ali to tako ne ide, ako si slab o tebe brišu noge, to su pokušali sa nama da urade", objašnjava Peskov.

Još jedna od laži Zapada je akcija poput eksplozije Severnog toka koja je istorijski mogla da bude povod za rat, s obzirom da se radi o objektu kritične infrastrukture, kaže Peskov. Međutim, Zapad ne otkriva istinu, već pokušava da okrivi druge zemlje za ovaj zločinački akt, dodaje.

Profimedia
 

"Kada nam budu pretili, branićemo se, imamo snage", poručio je Peskov odgovarajući na pitanje učesnika kako je Rusija dozvolila da se NATO proširi prema istoku.

Dodao je da je NATO stvoren sa ciljem da obuzda njegovu zemlju – reč je o organizaciji koja je napravljena za potrebe konfrontacije.

"Govorili smo kada se dešavao još jedan u nizu talas širenja Alijanse, štaviše, vikali smo da nam se to ne dopada. Nemojte da prilazite bliže. Mi ćemo trpeti do određene granice, ali ne više od toga. Desilo se osam talasa širenja, a potom je situacija postala neizdrživa za Rusiju", podsetio je Peskov.

Rusiju nije moguće pobediti na bojnom polju

Kako je rekao, Ukrajina je ubeđivala Zapad da može da pobedi Rusiju na bojnom polju, ali sada je očigledno da tako nešto nije moguće.

"U Kijevu su poverovali da mogu da pobede Rusiju na bojnom polju i uverili u to i Zapad. Sada je očigledno da tako nešto nije moguće", rekao je Peskov.

Kako je naveo, Kijev sada preživljava teške trenutke.

"Za Kijev sada dolaze teška vremena, oni sve više nerviraju sveti ne mogu više da dominiraju sa tim parazitskim ponašanjem", istakao je portparol Kremlja.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike