Peskov otkrio kako će rat u Izraelu uticati na sukob u Ukrajini

09.10.2023

12:51

0

Peskov je takođe ocenio da situaciju između Izraela i Palestine treba ubrzo vratiti "u miroljubive okvire"

Peskov otkrio kako će rat u Izraelu uticati na sukob u Ukrajini
Dmitrij Peskov - Copyright AP Photo/Alexander Zemlianichenko

Kremlj zabrinuto prati zaoštravanje izraelsko-palestinskog sukoba, ova situacija je potencijalno opasna zbog širenja eskalacije, izjavio je portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov.

- Preduzeli smo neophodne korake kako bismo shvatili situaciju - dodao je Peskov, komentarišući prognozu osnivača partije LDPR Vladimira Žirinovskog o rasplamsavanju sukoba na Bliskom istoku zbog koga će „svi zaboraviti na Ukrajinu“.

- Što se tiče toga da li će Ukrajina biti zaboravljena ili ne, još jednom ponavljam, naša specijalna vojna operacija se nastavlja. Svi ciljevi će biti ostvareni - poručio je portparol.

Peskov je takođe ocenio da situaciju između Izraela i Palestine treba ubrzo vratiti u miroljubive okvire, jer je odvijanje nasilja može prouzrokovati dalju eskalaciju što je opasno po region.

On je istakao da trenutno u rasporedu ruskog predsednika Vladimira Putina nije predviđen kontakt sa liderima Izraela i Palestine u skorije vreme, ali da u slučaju potrebe oni mogu biti dogovoreni.

Podsetimo, u subotu ujutru Izrael je bio meta raketnog napada bez presedana iz pravca Pojasa Gaze. Ispaljeno je više od 3.000 raketa, a borci Hamasa prodrli u pogranične oblasti na jugu Izraela.

Izrael je proglasio ratno stanje.

Ratna dešavanja u Izraelu pratite uživo na našem blogu.

 

BONUS VIDEO

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike